Mit főzzek ma? Sajtkrémleves, 2 hozzávalós sütőtökös gnocchi és sütőtökös-pekándiós...
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Mártika vagyok. Nyíregyházán társasház képviselettel foglalkozom, és a sok munka mellett a főzés jelenti nekem a kikapcsolódást, szórakozást. Ferenc vagyok. Mérnökként dolgozom Nyírteleken egy elektromechanikai Zrt.-nél. Szabadidőmben vadászom, horgászom a vad és halételeket különösen kedvelem elkészíteni. Szeretünk együtt főzni, mert ilyenkor szoktunk megbeszélni olyan dolgokat, melyekre egyébként sok munkánk miatt nincs időnk. Próbálunk mindig valami újdonságot kitalálni, vagy elkészíteni egy-egy étteremben megismert ételt. Merni kell fűszerezni, és együtt kipróbálni édeset és savanyút, valamint figyelembe kell venni a legfontosabbat: szeretet legyen az ételben, mert azt mindenki megérzi. Úgy gondoljuk, nagy figyelmet kell fordítani a kész ételek elrendezésére és a tálalóeszközökre is. Mennél színesebb és változatosabb a „díszlet” annál nagyobb az étkezés gyönyörűsége a vasárnapi családi asztalnál. Próbálunk egészségesen élni, így szívesen eszünk wokban készült zöldségeket és hirtelen sült húsokat, nyáron pedig a kinti grillezésé a főszerep: a család nem tud ellenállni a négyféle húsból készült kolbászkáknak. Családi kedvenceink azok a hagyományos magyar ételek, melyek káposztából készülnek. Nagy kedvenceink még a pogácsák is melyeknek számtalan változatát elkészítettük már. Jövőbeli terveink között az szerepel, hogy az általunk elkészített finomságok leírását könyvbe foglaljuk. Reméljük minél hamarabb sikerül ezt megvalósítani.
Családi, baráti rendezvényeken és otthon is szívesen főzünk együtt. Mártika 2007 óta a kertpont.hu oldalon receptrovatot vezet. www.kertpont.hu Ezen kívül Ferenc a Szabadtűzi Lovagrend Lovagjaként bográcsban, grillen, tárcsán, kemencében, parázson valódi tűz felhasználásával készíti ételeit szabadban, főzőversenyeken, családunk és barátaink körében. www.szabadtuzon.hu Minden év augusztusában a NIMRÓD Vadásztársaság Tiszalök tagjai és családtagjai részére főzőversenyt szervez. http://www.vadaszat.net/hirek/2011/kozgyules_es_fozoverseny.htm
"Főzni szeretettel kell, mert azt mindenki megérzi."
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...