Mártika vagyok. Nyíregyházán társasház képviselettel foglalkozom, és a sok munka mellett a főzés jelenti nekem a kikapcsolódást, szórakozást.
Ferenc vagyok. Mérnökként dolgozom Nyírteleken egy elektromechanikai Zrt.-nél. Szabadidőmben vadászom, horgászom a vad és halételeket különösen kedvelem elkészíteni.
Szeretünk együtt főzni, mert ilyenkor szoktunk megbeszélni olyan dolgokat, melyekre egyébként sok munkánk miatt nincs időnk. Próbálunk mindig valami újdonságot kitalálni, vagy elkészíteni egy-egy étteremben megismert ételt. Merni kell fűszerezni, és együtt kipróbálni édeset és savanyút, valamint figyelembe kell venni a legfontosabbat: szeretet legyen az ételben, mert azt mindenki megérzi. Úgy gondoljuk, nagy figyelmet kell fordítani a kész ételek elrendezésére és a tálalóeszközökre is. Mennél színesebb és változatosabb a „díszlet” annál nagyobb az étkezés gyönyörűsége a vasárnapi családi asztalnál.
Próbálunk egészségesen élni, így szívesen eszünk wokban készült zöldségeket és hirtelen sült húsokat, nyáron pedig a kinti grillezésé a főszerep: a család nem tud ellenállni a négyféle húsból készült kolbászkáknak. Családi kedvenceink azok a hagyományos magyar ételek, melyek káposztából készülnek. Nagy kedvenceink még a pogácsák is melyeknek számtalan változatát elkészítettük már. Jövőbeli terveink között az szerepel, hogy az általunk elkészített finomságok leírását könyvbe foglaljuk. Reméljük minél hamarabb sikerül ezt megvalósítani.
A hely, ahol főzök
Családi, baráti rendezvényeken és otthon is szívesen főzünk együtt.
Mártika 2007 óta a kertpont.hu oldalon receptrovatot vezet.
www.kertpont.hu
Ezen kívül Ferenc a Szabadtűzi Lovagrend Lovagjaként bográcsban, grillen, tárcsán, kemencében, parázson valódi tűz felhasználásával készíti ételeit szabadban, főzőversenyeken, családunk és barátaink körében.
www.szabadtuzon.hu
Minden év augusztusában a NIMRÓD Vadásztársaság Tiszalök tagjai és családtagjai részére főzőversenyt szervez.
http://www.vadaszat.net/hirek/2011/kozgyules_es_fozoverseny.htm
Ars poetica a konyhában
"Főzni szeretettel kell, mert azt mindenki megérzi."
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...