Mit főzzek ma? Sajtkrémleves, 2 hozzávalós sütőtökös gnocchi és sütőtökös-pekándiós...
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A főzés nálam egyet jelent a kikapcsolódással,ezen kívül csak az autóvezetés tud még így megnyugtatni,pihentetni.Imádok enni,nagyon szeretem az ízeket.Szakácskönyv gyűjteményem van,amiből szívesen válogatok,persze mindig variálva a recepteket az én ízlésem szerint.Nagyon szeretem a minőséget,mint a konyhai felszerelésekben,mint a fűszerekben,alapanyagokban...Tehát mondhatni,hogy szenvedélyemmé vált a sütés-főzés....
Főzés,fotózás,futás.Most már a Kicsilányom :-)
2002-ben kezdtem el főzni, amikor megismerkedtem a párommal.Az egész úgy kezdődött,hogy elég fiatalon összeköltöztünk.Hatalmas családi ház,nagy konyhával,kerttel.Egyértelművé vált számomra,hogy mostantól egy háztartást fogok önállóan vezetni,amibe a főzés is beletartozik.Az összeköltözés után egyből elkezdtem dolgozni,a fizetésem legnagyobb részét,konyhai eszközökre,gépekre,szakácskönyvekre költöttem.Innen indult minden,aztán valamilyen úton -módon a szenvedélyemmé vált,olyan szinten,hogy késő este is neki fogok akár egy pörköltnek is,ha megkívánom.A családtagjaim,barátaim is tudják e szenvedélyemet,ezért mindig szakácskönyvvel,vagy valami főzéssel kapcsolatos dologgal szoktak meglepni.És követelik utána az abból készült "Mercikaját"ahogy ők nevezik:-) Azóta már elköltöztünk egy kisebb lakásba,de természetesen a konyhám így is ékes része a lakásunknak,mivel nekem ez fontos.......
Az imádott konyhámban, a Dunakanyar szívében :)
Csak akkor leszel jó szakács, ha szíved-lelked benne van abban az ételben amit készítesz! Ezen felül nagyon fontosnak tartom a minőségi,friss árut.Az alapanyagok egy részét a párom falusi családjától szerzem be,a másik felét pedig a piacról. A családban többen közelebbi kapcsolatban állnak a főzéssel.Imádott Nagymamám 40 évig szakácsnőként dolgozott,sajnos már nincs köztünk,de felejthetetlenül jól főzött,a világ legjobb szakácsa volt.Még a Bátyám Németország egyik városának a legnagyobb éttermében szakácskodik.Tehát volt honnan örökölni a főzés iránti szenvedélyemet......
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...