Mit főzzek ma? Sajtkrémleves, 2 hozzávalós sütőtökös gnocchi és sütőtökös-pekándiós...
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
1967-ben, férjhez menetelem óta gyakorló háziasszony vagyok. Hamar megtanultam mindent édesanyámtól és nagymamámtól. Mai napig szeretek a konyhában ügyködni, imádom kipróbálni az újdonságokat. Tíz éve kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, főzési szokásaimat át kellett alakítani. Hatalmas kertünkben előkelő helyet foglal el a tűzrakó hely. Hol bográcsban főzök, hol faszénparázson sül valami, nem csak akkor, ha vendékek jönnek. Nem okoz gondot, ha kettőnkre főzök a férjemmel, vagy ha összejönnek gyermekeim és unokáim (velünk együtt ez 16 embert jelent), de főztem már kulcsos turistaházban 30 emberre is.
Magyaroszágon élek, Budapesten. Étlapomon ezért alapvetően magyar ételek szerepelnek, de megszerettem más népek ételeit is. Sokat meg is tanultam főzni. Így lett a repertoár része a francia hagymaleves, az olasz rizottó, a lengyel bigosz, számos indiai és török étel. Mivel a lányom Ausztriába ment férjhez, belopakodott hozzám is az osztrák konyha. Nagyon kicsi a terület, ahol "alkotnom" kell. Sok ötlettel praktikusan rendeztem be. Minden kéznél van. Azért is szeretem a mosogatógépet, mert mindig rendet tarthatok, elsüllyeszthetem az éppen elpiszkolódott edényeket. Így hely is több jut a munkához.
Lehetőleg saját termelésű alapanyagot szeretek használni. A kertem ontja a zöldségeket, ezeket frissen lefagyasztom. Sok zöldségfélét eszünk, igen változatosan tudom elkészíteni. Nagyon sokféle fűszert használok, amit tudok, ezeket megtermelem: fokhagyma, snidling, majoranna, borsikafű, rozmaring, tárkony, oregano, zsálya, citromfű, boldogasszony tenyere, petrezselyem, édeskömény, kapor, sáfrányos szeklice. A fiammal közösen disznót vágunk minden télen. A disznó megbízható helyről érkezik, ahol kukoricát eszik, nem tápot... Szeretek új ételeket kipróbálni, ha a családnak ízlik, bekerül a családi szakácskönyvbe.
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...