Balhé a Séfek Séfe döntője után: nem ismerik el a...
Péntek este véget ért a Séfek Séfe hatodik évada, azonban a végeredmény sokak számára nem volt elfogadható: a győztes ellen többen is felszólaltak, a nézők kikiáltották saját dobogósukat.
sütés-főzés :-), túrázás, futás, könyvek
Már kislányként szerettem a konyhában tüsténkedni. Egy napon pedig azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban főzök: munka után, mozi helyett, kora reggel, késő este. Szinte észrevétlenül bűvölt el a gasztronómia világa. Valahol azt olvastam, hogy az igaz barátság az, amiről nem tudjuk megmondani pontosan mikor kezdődött. Nem tudom mióta főzök. A főzés teljesen kikapcsol és megnyugtat. A főzés öröm, boldogság, vidámság. Amikor a konyhámban állok és elkezdek főzni, úgy érzem hazatértem. Sok minden megváltozott, mióta a fenti sorokat írtam, 2008 tavaszán. Rengeteget tapasztaltam, sok szép élményt és jó néhány kudarcot tudhatok magam mögött a konyhámban. Időközben megkaptam gasztronómiai ténykedésem legszebb „feladatát”: két kicsi éhes szájjal ismertetem meg az ízek varázslatos világát. Mozgalmas napjaink konyhai filozófiám is átalakították némiképp: a gyorsaság fő szemponttá lett, ami legalábbis az ételek elkészítését illeti. Egyelőre az egyszerűség, minőségi alapanyagok és szezonalitás a mozgatórugók, de hiszem, hogy hamarosan újra önfeledten állhatok neki egy-egy időigényesebb fogásnak is. Kedvenc zöldfűszereim: petrezselyem, rozmaring, zsálya, ebben a sorrendben. Ami mindig megtalálható a hűtőmben: VAJ, csupa nagybetűvel. Kedvenc ital: víz, bor.
Legtöbbször a konyhámban (Pécsett), néha mások konyhájában.
Szívből, szenvedélyesen.
Péntek este véget ért a Séfek Séfe hatodik évada, azonban a végeredmény sokak számára nem volt elfogadható: a győztes ellen többen is felszólaltak, a nézők kikiáltották saját dobogósukat.
Nagyon csokis és nagyon krémes tortareceptek gyűjteménye, ha szülinapra, évfordulóra, ünnepre készülsz, és a csokitorta a kedvenc.
A rizs betonbiztos pontját képezi a kamráink felhozatalának, használjuk is hát ki a gabonát, főzzünk vele mindenféle ízes fogásokat. Inspirációt az alábbi listából lehet meríteni.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...