#

Petra

  • receptjei: 537
  • regisztrált: 2007.11.07

Petra adatai

Hobbik

sütés-főzés :-), túrázás, futás, könyvek

Saját weboldalam

http://nosalty.hu

Mióta főzök

Már kislányként szerettem a konyhában tüsténkedni. Egy napon pedig azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban főzök: munka után, mozi helyett, kora reggel, késő este. Szinte észrevétlenül bűvölt el a gasztronómia világa. Valahol azt olvastam, hogy az igaz barátság az, amiről nem tudjuk megmondani pontosan mikor kezdődött. Nem tudom mióta főzök. A főzés teljesen kikapcsol és megnyugtat. A főzés öröm, boldogság, vidámság. Amikor a konyhámban állok és elkezdek főzni, úgy érzem hazatértem. Sok minden megváltozott, mióta a fenti sorokat írtam, 2008 tavaszán. Rengeteget tapasztaltam, sok szép élményt és jó néhány kudarcot tudhatok magam mögött a konyhámban. Időközben megkaptam gasztronómiai ténykedésem legszebb „feladatát”: két kicsi éhes szájjal ismertetem meg az ízek varázslatos világát. Mozgalmas napjaink konyhai filozófiám is átalakították némiképp: a gyorsaság fő szemponttá lett, ami legalábbis az ételek elkészítését illeti. Egyelőre az egyszerűség, minőségi alapanyagok és szezonalitás a mozgatórugók, de hiszem, hogy hamarosan újra önfeledten állhatok neki egy-egy időigényesebb fogásnak is. Kedvenc zöldfűszereim: petrezselyem, rozmaring, zsálya, ebben a sorrendben. Ami mindig megtalálható a hűtőmben: VAJ, csupa nagybetűvel. Kedvenc ital: víz, bor.

A hely, ahol főzök

Legtöbbször a konyhámban (Pécsett), néha mások konyhájában.

Ars poetica a konyhában

Szívből, szenvedélyesen.

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...