#

Omnia Reserve

  • receptjei: 8
  • regisztrált: 2014.11.20

Omnia Reserve adatai

Mióta főzök

Az Omnia márka közel ötven éve született Magyarországon. Ahogy most, akkor is hatalmas népszerűségnek örvendett a fekete, amit elsősorban szimplaként és duplaként fogyasztottak. Az Omnia folyamatos megújulásának fontos állomása volt, amikor a több mint 250 éves Douwe Egberts márkájának termékpalettájába került. A változásokban egy dolog állandó: a minőség és az egyedi ízvilág, amire napjainkban a legjobb bizonyítékot az Omnia Reserve termékek szolgáltatják.  A prémium szemes kávék meghatározott termőterületről származnak, és limitált a mennyiség, amit egy évben szüretelnek. Az eltérő talaj, mikroklíma, az adott évre jellemző időjárás, a feldolgozási eljárás, valamint az a szaktudás, amelyet kávészakértőink és pörkölő mestereink hozzáadnak, minden kávénak egyedi ízvilágot biztosítanak.

A hely, ahol főzök

Az Omnia Reserve single origin kávécsalád a világ különböző ízeit hozza el otthonunkba. André Hoinkis a Douwe Egberts nemzetközi kávépörkölő mestere a világ elismert kávétermelő régióiból, speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat. A finoman citrusos, enyhén tejcsokoládés Volcanic Valley a guatemalai Acatenango-völgyből származik, ahol számos családi gazdaság műveli a vulkáni-homokos talajú területeket. A fűszeres és tartalmas, széllel szárított indiai Monsoon Malabart a dél-nyugat indiai partvidék fehéres színű, izgalmas aromákat mutató kávéjaként jegyezik a szakértők. A gazdag, diós utóízbe hajló Huila Colombia kávé különlegessége, hogy az Andok lejtőin a sok csapadéknak köszönhetően egész évben világelső minőségben szüretelhetik. A könnyed és gyümölcsös – késői szüretelésű Estate Brazil kávét a közös családi tulajdonban lévő Santa Helena és Sao Vincente farmokról szerzik be, különlegességét a sok napsütés és folyamatos öntözés adja meg.

Ars poetica a konyhában

Ha szeretnénk otthon is megadni a módját a kávézásnak, a szemes kávék közül válasszunk – az Omniánál több évtizedes szakértői tapasztalat garantálja, hogy a kóstolás mindig élmény legyen. A single origin kávék minőségéről már a kávébabok is sokat elárulnak: az ép, egészséges szemek a kézi szüretelés és a gondos feldolgozás eredményei, színük pedig középbarna a közepes pörkölésnek köszönhetően, mivel ez hozza ki legjobban az egyedi ízűket. Főzés előtt lehetőleg frissen őröljük a szemes kávét, de ha erre nincs lehetőségünk, zárjuk vissza gondosan a csomagolást. A lefőzést követően azonnal kóstoljunk, mert italunk csak az első egy percben nyújt teljes ízélményt. Mielőtt cukorral vagy tejjel ízesítenénk, érdemes legalább egy aprót kortyolni a szemes kávéból főzött eszpresszóba, vagy filteres kávéba, hogy felfedezhessük egyediségét. Először az illatot vizsgáljuk meg, majd kóstoláskor nyugodtan szürcsöljünk, vagyis levegő beszívásával együtt kortyoljunk a kávéba – így az orrunkba is tudnak jutni a finom aromákból és teljesebben érzékelhetjük azokat, valamint ezzel le is hűtjük a kávét, ami szintén megkönnyíti a kóstolást. Ahogy a boroknál a kávéknál is érdemes külön megvizsgálnunk, mennyire érezzük savasnak, testesnek a kávét vagy mennyire hosszan érezhető az utóíze. Ezek mind fontos iránytűink lehetnek a single origin kávék felfedezésekor. (x)

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...