A Mamam sajnos hiaba hivogatott ha fözött-sütött, hogy tanithasson, nem tudott rabirni. A Nagymama melto utodja volt pedig, finomsagaival, melyekben sok francias es osztrakos beütes is volt. A sajat konyhamon, mar Münchenben, 25 eves korom ota probalgattam megtalalni azt az izvilagot, melyet az ö es a Nagymama finom föztjeiböl ismertem. Utolag sajnaltam, hogy nem asszisztaltam a Mamam hivasara, mert eltartott egy ideig, mire sikerült u.n. jo szakacsnöve valnom... Ehez nagy segitseget nyujtott az örökölt, es salatara lapozgatott regi Mora Ferencne, Horvath Ilona, az Inyencmester Szakacskönyve es a Nagymama Vánza sütemenyeskönyve. Azota nagyra nött a fözös-könyvtaram is - bar amiota felfedeztem a NoSalty-t, elsökent itt tallozom ha ötletre vagyom, azaz egy-egy etek elkeszitesi fazisait szeretnem megtudni. Idöközben a fözes hobbyva valt, szeretem megadni a modjat, ugy az elökeszitesnek, mint maganak a fözesnek.
Hobbik
Olvasas, Film, Szinhaz, Zene, Grafikazas
Mióta főzök
A 80-as évek óta.
A hely, ahol főzök
A konyhámban és a szabadban.
Ars poetica a konyhában
A gasztronómia az élet(művészet) egy értékes része - és nem "táplálékfelvételről" szól.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...