Főzéskor, ha túl forró ételbe öntjük a tejszínt, az kicsapódhat. Vagyis csomós, pöttyös lesz az ételünk, ami nem túl gusztusos látvány. Mielőtt a tejszínt beleöntenénk a forró ételbe, egy merőkanálnyit szedjünk bögrébe, és keverjük ki vele a tejszínt – így elkerülhetjük az úszkáló pöttyöket.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan készül a szivecskés alma? | technikák | 0 | 2.4ezer | '15 Dec |
Hogy kell úgy tojást főzni, hogy ne pattanjon meg a héja? | technikák | 1 | 3.0ezer | '16 Mar |
Hogyan fő meg gyorsabban a rizs? | technikák | 0 | 3.4ezer | '15 Nov |
Milyen edényben forraljam a tejet, hogy ne égjen oda? | technikák | 3 | 4.9ezer | '17 Sep |
Hogy ellenőrizzem, hogy friss-e a sütőpor? | technikák | 0 | 2.9ezer | '15 Nov |