HIRDETÉS

Karácsonyra kaptam egy kenyérsütő gépet, és már többször készítettem vele kenyeret. Az elején még szép kenyereket sütött, most a 10-15 darab után már kicsit másképp megy az egész, pedig alapvetően a recepten nem változtattam... Mitől lapulhat be a kenyér sütés közben? Túl vizes maradhat a tészta? Mert szépen megkel, de amikor elkezdi a sütőprogramot, besüllyed a közepe. Szerintetek?

HIRDETÉS

7 hónappal később

Keverési sorrend fontos.
Ne sütőprogram legyen hanem csak keverő, az a nyolcas.
A kész tészta kemény legyen, amit még épp megdagaszt.
Végefelé egy kanàl ecetet bele.
Nagyi lisztek között már van kenyérliszt is,az elég jó.
Langyos sütőben keleszteni.

29 nappal később

A kérdésem ugyanaz lenne,DE a válasz szerint-HA jól értem a gépben CSAK dagaszt-keleszt és hagyományos sütőben süti?????Olyan praktika kéne,amit VÉGIG gépben készíti

1 hónappal később

Kedves paleokultura16!

Nálunk hasonló helyzet akkor fordult elő,mikor a férjem készítette össze a hozzávalókat!
Félreértés ne essék nagyon ügyes pasiról van szó!!! :wink:
Elvileg mindent úgy tett ahogy kértem,ezért egyik alkalommal körülötte sürgölődtem! :smile: Ekkor jöttem rá,hogy a kisujjnyi élesztő helyett 2* annyit tett bele. Férfi-kisujjnyit! :smile:
Nekünk a bevált recept, és fontos a sorrend is:
-315 ml víz vagy túró készítésénél visszamaradt tejsavó,
-1 ek chia mag/szezámmag/stb. (elhagyható),
-1 tk friss élesztő,
-520 gr liszt (ezt időközönként megosztom pl. 80 gr tönkölybúzára vagy rozslisztre és 440 gr sima lisztre),
-1 ek cukor,
-2 tk só.
Alap (basic) programon szoktam sütni sötét kenyérhéjszín megadásával.

17 év alatt jópár kenyérsütőgépet "elfogyasztottunk",mivel szinte minden nap friss kenyér kerül nálunk az asztalra! Most az új gépünk egy Tefal Pain Plaisir. Ha csak mesélnének róla, bizti kétkednék,de ez a gép vmi klasszisokkal jobb kenyeret készít mint a többi ugyanazzal a recepttel!!!!

Remélem segíthettem! :smile:
Mosolygós Ünnepeket!

Üdv:
Évi

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS