Kedves paleokultura16!
Nálunk hasonló helyzet akkor fordult elő,mikor a férjem készítette össze a hozzávalókat!
Félreértés ne essék nagyon ügyes pasiról van szó!!!
Elvileg mindent úgy tett ahogy kértem,ezért egyik alkalommal körülötte sürgölődtem! Ekkor jöttem rá,hogy a kisujjnyi élesztő helyett 2* annyit tett bele. Férfi-kisujjnyit!
Nekünk a bevált recept, és fontos a sorrend is:
-315 ml víz vagy túró készítésénél visszamaradt tejsavó,
-1 ek chia mag/szezámmag/stb. (elhagyható),
-1 tk friss élesztő,
-520 gr liszt (ezt időközönként megosztom pl. 80 gr tönkölybúzára vagy rozslisztre és 440 gr sima lisztre),
-1 ek cukor,
-2 tk só.
Alap (basic) programon szoktam sütni sötét kenyérhéjszín megadásával.
17 év alatt jópár kenyérsütőgépet "elfogyasztottunk",mivel szinte minden nap friss kenyér kerül nálunk az asztalra! Most az új gépünk egy Tefal Pain Plaisir. Ha csak mesélnének róla, bizti kétkednék,de ez a gép vmi klasszisokkal jobb kenyeret készít mint a többi ugyanazzal a recepttel!!!!
Remélem segíthettem!
Mosolygós Ünnepeket!
Üdv:
Évi