HIRDETÉS

Azaz hogyan tudjuk elkerülni a gyorspácolt sonkákat?

Az igazi sonkát nem kell becsomagolni. A gyorspácolt sonka legelső ismérve, hogy vákuumcsomagolásban van.
2000 Ft alatt nincsen sonka. (Természetesen, ha háznál vesszük, picivel lehet olcsóbb, de a kereskedelmi forgalomban ennél kevesebbért nem lehet valódi sonkát kapni.)
Figyeljük a színt! Minél sötétebb a külső rész, annál valószínűbb, hogy igazi füstölt sonkához van szerencsénk.
Szagoljuk meg a sonkát, hiszen a gyorsfüstölésű sonkának soha nem lesz olyan füstös illata, mint annak, amely valóban állt a füstben.
Tapintsuk meg azt a darabot, amit meg akarunk vásárolni (csak kérjünk papírszalvétát vagy műanyag zacskót a művelethez): az ideális sonkát finoman be lehet nyomni, de az ujjunk nyoma eltűnik pár másodpercen belül. A kemény, vizes sonka biztos, hogy tele van fecskendezve pácsóval.


fotó: Matt Locke / flickr

HIRDETÉS

1 évvel később

Azért ne legyen nagyon kiszáradva se !
Mindezek mellett szerencse kérdése.
Meg hogy nyersen lesz fogyasztva, vagy főzve.
Mindkét esetben hajszálvékony szeletekre !
Főző vizet ki ne öntsük ! Le is lehet fagyasztani. Minden főzelékbe jó.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

Javasolt kérdések

Még olvasnál? Tallózz a kérdések között a(z) alapanyagok kategóriában vagy legújabb kérdések megtekintése

HIRDETÉS