Azaz hogyan tudjuk elkerülni a gyorspácolt sonkákat?
Az igazi sonkát nem kell becsomagolni. A gyorspácolt sonka legelső ismérve, hogy vákuumcsomagolásban van.
2000 Ft alatt nincsen sonka. (Természetesen, ha háznál vesszük, picivel lehet olcsóbb, de a kereskedelmi forgalomban ennél kevesebbért nem lehet valódi sonkát kapni.)
Figyeljük a színt! Minél sötétebb a külső rész, annál valószínűbb, hogy igazi füstölt sonkához van szerencsénk.
Szagoljuk meg a sonkát, hiszen a gyorsfüstölésű sonkának soha nem lesz olyan füstös illata, mint annak, amely valóban állt a füstben.
Tapintsuk meg azt a darabot, amit meg akarunk vásárolni (csak kérjünk papírszalvétát vagy műanyag zacskót a művelethez): az ideális sonkát finoman be lehet nyomni, de az ujjunk nyoma eltűnik pár másodpercen belül. A kemény, vizes sonka biztos, hogy tele van fecskendezve pácsóval.
fotó: Matt Locke / flickr