Olívaolaj vásárlásakor érdemes alaposan elolvasni, mi van az üvegben. Az extraszűz ugyanis azt jelenti, hogy csakis mechanikai eljárással préselték ki az olajat a bogyókból, legfeljebb 27 fokon. A szűz olaj hasonló feltételek mellett születik, de valamivel rosszabb minőségű, míg az úgynevezett főző olívaolaj (pomace) a már kipréselt maradékból kémiai eljárással nyert, finomított olaj.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Mikor friss a hal? (2. jel) | alapanyagok | 0 | 1.7ezer | '15 Nov |
Meddig áll el egy kókusz? | alapanyagok | 0 | 3.1ezer | '15 Nov |
Mire való a lilahagyma? | alapanyagok | 0 | 1.9ezer | '15 Nov |
Mire figyeljünk hagymavásárláskor? | alapanyagok | 0 | 1.7ezer | '15 Nov |
Hol tudok 91%-os alkoholt venni? | alapanyagok | 0 | 1.7ezer | '16 Feb |