Olívaolaj vásárlásakor érdemes alaposan elolvasni, mi van az üvegben. Az extraszűz ugyanis azt jelenti, hogy csakis mechanikai eljárással préselték ki az olajat a bogyókból, legfeljebb 27 fokon. A szűz olaj hasonló feltételek mellett születik, de valamivel rosszabb minőségű, míg az úgynevezett főző olívaolaj (pomace) a már kipréselt maradékból kémiai eljárással nyert, finomított olaj.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hol tudok jó minőségű sonkát beszerezni? | alapanyagok | 0 | 1.1ezer | '16 Jan |
Mire figyeljünk hagymavásárláskor? | alapanyagok | 0 | 1.7ezer | '15 Nov |
Honnan tudom, hogy érett-e egy avokádó? | alapanyagok | 2 | 4.0ezer | '16 Feb |
Hogyan tudom megállapítani, hogy friss-e a kókuszdió? | alapanyagok | 0 | 3.3ezer | '15 Nov |
Mire nem való az újkrumpli? | alapanyagok | 0 | 2.0ezer | '15 Nov |