Sok olyan helyen olvasom azt, hogy nem igazán szeret jó néhány ember panírozni. Nekik szeretnék ötletet adni.
Előveszünk három edényt, amelynek jól záródó teteje van. Egyikbe lisztet, a másikba a felvert sózott tojást, a harmadikba a morzsát tesszük.
Ekkor jön a trükk! A panírozni kívánt dolgot először a lisztbe tesszük, lezárjuk az edényt, és szépen összerázzuk. Karfiolnál óvatosan rázogassuk!
Utána átpakoljuk a tojásba, és lezárjuk az edénykét, és megint rázogatás jön.
Utoljára a morzsás edénybe szedjük át a panírozni kívánt dolgokat, lezárjuk az edényt, és rázogatás megint.
Utána már mehet is a forró zsiradékba.
Nagyon hamar megvan, és nem lesz a kezünk sem csupa mázga, és az asztal sem, ahol panírozunk.
Nagyobb mennyiségnél vagy apróbb dolgoknál, mint gomba, kelbimbó, csirkemáj, hagyma, kifejezetten előnyös eljárás.