A zöldség- és gyümölcsfogyasztásunk jellemzően alatta marad az ajánlott mennyiségnek, ennek ellenére mégsem túl jó ötlet, ha a friss termések helyett a magas cukortartalmú szárított, aszalt sárgabarackot, mazsolát, vagy szilvát választjuk nagy mennyiségben. A szárított gyümölcsöknek a friss gyümölcshöz képest alacsonyabb a víztartalma, ugyanakkor a cukortartalom az aszalás, szárítás közben nem változik. Mivel a szárított gyümölcsök kisebb tömegűek, ezért a friss gyümölcsök sokszorosát meg tudjuk enni belőlük, így jelentősen növelve a cukorbevitelünket. Uzsonnára egy maroknyi aszalt gyümölcs általában meg se kottyan, így jobb, ha vigyázunk velük!
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan hasznosítsam régi pamutpólóimat? | Divat | 0 | 527 | '16 Feb |
Puffasztott rizst ehetek, ha fogyni szeretnék? | egészséges táplálkozás | 0 | 2.2ezer | '17 Jun |
Hogyan tekerjem fel a piskóta tésztát? | konyhai eszközök | 0 | 1.7ezer | '16 Feb |
A barátnőm esküszik a méregtelenítésre. Ki mit gondol róla? | egészséges táplálkozás | 1 | 1.8ezer | '16 Aug |
Hogyan kell zsírral sütni? | Főzés | 0 | 2.2ezer | '17 Aug |