Az olasz háziasszonyok a centrifuga előtti időben egy tették a zöldségeket, összefogták, kiálltak az ajtó elé és elkezdték körbe pörgetni. Én is így csináltam korábban. Működik! De az a baj, hogy ma mindent csak valami csodakütyüvel akarunk megoldani, amit elő kell venni, beüzemelni, aztán valami kis kütyü eltörik, elvész róla, és már nem is használjuk. A csodakütyük közül nekem nagyon bevált a meggymagozó, csak a gumit kell időnként fordítani, cserélni, és több kiló meggyet rekordidő alatt lehet kimagozni. Szóval ne az csak az eszközöktől várjunk csodákat, hanem hagyatkozzunk a találékonyságunkra is. Én egyszer kaptam több kiló szegfűgombát, amit a leszárazás után meg kellett mosni több vízben, mert homokos, földes volt. Megszívta magát vízzel, úgy nem lehetett a mélyhűtőbe eltenni. Jött a "zseniális" ötlet, a pincében ott volt a régi centrifuga, a gombát beletettem egy régi párnahuzatba, kicentriztem, gyönyörű száraz lett, így ment a mélyhűtőbe. Üdvözlettel, Nanayó