Fokhagyma pucolásakor hagymaszagú lesz a kezünk, a vágódeszka és a vágódeszkára kerülő összes többi hozzávaló is. Ennek senki nem örül. A barátnőm kifejezetten nem szereti. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a következőt kell tennünk.
Fogjunk egy kerékpárgumi belsőt. Vágjunk le belőle egy henger alakú 15-20 cm-es darabot, és mosogassuk el, majd szárítsuk ki. Ezzel a konyhánk egy új eszközzel gyarapodik.
Ha szükségünk van fokhagymára, akkor héjastól tegyünk bele a gumihengerbe a gerezdet, majd tegyünk le az asztalra, munkalapra. Erősen sodorjuk meg, mintha nyújtófa lenne nálunk. A gumi le fogja "kapni" a hagyma héját. Használat után elmosható. Bírja a mosogatógépet is.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Meddig lehet reszelni a citromot? | előkészítés | 0 | 2.7ezer | '17 Aug |
Hogy ne ragadjon a fasírt gömbölyítéskor? | előkészítés | 0 | 2.6ezer | '15 Nov |
Hogy lehet könnyen lehúzni a szárazkolbász héját? | előkészítés | 0 | 4.8ezer | '17 Jul |
Mitől nem fog a nyers darált húsos massza a kezemhez tapadni? | előkészítés | 0 | 2.5ezer | '17 Aug |
Hogyan hevítsem a csokoládét? | előkészítés | 0 | 2.4ezer | '15 Nov |