Fokhagyma pucolásakor hagymaszagú lesz a kezünk, a vágódeszka és a vágódeszkára kerülő összes többi hozzávaló is. Ennek senki nem örül. A barátnőm kifejezetten nem szereti. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a következőt kell tennünk.
Fogjunk egy kerékpárgumi belsőt. Vágjunk le belőle egy henger alakú 15-20 cm-es darabot, és mosogassuk el, majd szárítsuk ki. Ezzel a konyhánk egy új eszközzel gyarapodik.
Ha szükségünk van fokhagymára, akkor héjastól tegyünk bele a gumihengerbe a gerezdet, majd tegyünk le az asztalra, munkalapra. Erősen sodorjuk meg, mintha nyújtófa lenne nálunk. A gumi le fogja "kapni" a hagyma héját. Használat után elmosható. Bírja a mosogatógépet is.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Mit tegyek, hogy ne legyen keserű a padlizsán? | előkészítés | 0 | 5.5ezer | '15 Nov |
Hogyan tudnék puha májat készíteni? | előkészítés | 0 | 4.0ezer | '17 Jul |
Hogyan kell a csokit temperálni? | előkészítés | 0 | 6.7ezer | '17 Jul |
Hogyan lehet epret csumázni? | előkészítés | 0 | 1.9ezer | '16 Jan |
Hogyan tudnám gyorsabban bepanírozni a gombafejeket? | előkészítés | 0 | 3.0ezer | '17 Aug |