Új gin hódítja meg a hazai partikat

Minden bizonnyal felpörgeti a magyar szórakozóhelyeket és a házibulikat is Bulldog Gin. A világ egyik legmenőbb prémium ginmárkája már nálunk is elérhető.

Mostantól a magyarországi szórakozóhelyeken és a boltok polcain egyaránt elérhető a világ egyik legismertebb és legkedveltebb prémium ginmárkája. A Bulldog Gin nem véletlenül lett a bartenderek egyik kedvence: a London Dry Gin hagyományait újraértelmező ital teljesen felforgatta a brit gin piacot.

Nagy-Britanniában évről évre rekordokat döntöget a gin eladása, és úgy tűnik, ez a trend hamarosan hazánkat is eléri. Miközben Magyarországon még a vodka és a pálinka vezet az alkoholpárlatok kategóriájában, az utóbbi években a whisky és a gin is erős menetelésbe kezdett az eladási listákon. A Nielsen itthon kétszámjegyű növekedést regisztrált a két utóbbi kategóriában. Augusztus végétől pedig Magyarországon is forgalmazni kezdte a Coca-Cola HBC Magyarország a brit gin piacot gyökerestül átalakító Bulldog Gint – amely vélhetően nálunk is komoly babérokat arat majd le.

„A Bulldog mer más lenni és azokhoz szól, akik ugyancsak mernek független, akár ösztönös döntéseket hozni, a saját útjukat járni még akkor is, ha ez kockázatokat hordoz” – mondta Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfólió vezetője, felidézve a márka 2006-os kezdeteit. Akkor az ital azzal keltett feltünést a piacon, hogy megálmodójának, Anshuman Vohrának volt bátorsága újraértelmezni a hagyományos, erősen borókás ízű gin receptjét. Bár a Bulldog Gin a világ legrégebbi gin eljárásával készülő, úgynevezett London Dry Gin, ez az erős tradíció markáns modernséggel párosul. A prémium márka megjelenésében is felvállalja a fiatalos, vagány, újító szellemiséget: a többi gintől jól megkülönböztethető robosztus, fekete üvegének szája vaskosabb a szokásosnál.

A Bulldogban a továbbra is alapíznek számító boróka mellett további 11 fűszernövény hozza a létre a sajátos, citrusos, komplex ízvilágot. A boróka, az angyalgyökér, a koriander és a citrom a gin meghatározó fűszerei, ezeket az édesgyökér, a mandula, a nőszirom és a kasszia árnyalja tovább, hogy végül a levendula, a fehér mák, a lótuszlevél és a merész különlegességnek számító longán – más néven kínai sárkányszem – adjon egy utolsó, váratlan csavart. Az ízekért felelős prémium összetevők, amelyek Európa, Afrika és Ázsia legkülönbözőbb helyeiről származnak, a gin negyedik lepárlásakor kerülnek az italba.

„A Bulldog kockáztatott és képes volt megújítani a brit gin-tradíciót, úgy, hogy mára, forradalmi receptúrájának köszönhetően a világ egyik legismertebb és leggyorsabban növekedő prémium gin márkájává váljon. A mai fiatalok ízléséhez jobban illeszkedő ital célja, hogy a közeljövőben a világ legkeresettebb prémium ginjévé váljon. A Bulldog tökéletes összetevője a szórakozni vágyók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő koktéloknak, és a mixerek, valamint bartenderek igen kedvelt alapanyaga az egész világon” – szögezi le Haász Dömötör, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol brandmenedzsere.

A Bulldogot augusztus végétől itthon is forgalmazza a Coca-Cola HBC Magyarország. Hazánk legnagyobb üdítőitalpalackozója 2006 óta foglalkozik prémium alkoholok értékesítésével, összhangban a vállalat azon törekvésével, hogy a fogyasztóit bármely napszakban, a hét mindennapján valamilyen itallal kiszolgálja.

Ezt olvastad már az Ízhuszáron?

Elzsibbad az agyad ettől a videótól, amiben a McReggeli készül

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...