Egy magyar fiú lett Közép-Európa legjobb séfje

A S. Pellegrino Young Chef Awards regionális győztese lett Koppány Levente, aki Közép-Európa legjobb fiatal séfjeként jövő tavasszal Milánóban száll versenybe a fődíjért.

A S. Pellegrino Young Chef Awards közép-európai döntőjét nyerte meg a 27 éves Koppány Levente, aki szivárványos pisztráng fogásával jövő májusban Milánóban képviselheti magát és egyben országunkat - derült ki az index.hu cikkéből.

A világ 50 országából jelentkező 2400 szakács közül összesen 135-en lettek kiválasztva a versenybe, akiket egy-egy regionális fordulóban tett próbára a végül csak hat főből álló zsűri (Palágyi Eszter egészségügyi okok miatt végül nem tudott jelen lenni a zsűrizésnél).

A közép-európai fordulóban Koppány Levente mellett 1 német, 1 osztrák, 2 ukrán, 4 lengyel és 1 ukrán-német versenyző mérettette meg magát. Az indulóknak egy fotóval mellékelt receptet és egy, az ételhez köthető személyes beszámolót kellett küldeniük, így választotta ki a zsűri a legesélyesebb szakácsokat. Levente egészen fiatal kora óta horgászik, így esett a választása a szivárványos pisztrángra, melyhez a halat még a versenyre való indulás előtti napon fogta ki, ízesítésként pedig savanyított medvehagymával, turbolyakrémmel és a gombákkal dolgozott, amelyek pisztrángos sebes patakok mellett nőnek. Az étel egyik különlegessége, hogy a pisztráng bőrét a magyar szakács tapétaragasztó hőlégfúvóval kezelte a megfelelő állag eléréséhez, valamint Levente a tálaláshoz is magyar elemeket használt, a fogást keramikus édesapja tányérján tálalta.

Levente mentora, Wolf András a Salon séfjeként (és mellette A Séf Asztala nevű rántotthúsozó tulajdonosaként) a felkészülés mellett a hamburgi versenyen is támogatta a fiatal séfet, aki pár hete került a Costes séfhelyettesi pozíciójába.

„Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, és előtte a bő féléves felkészülés is igazából nem stresszes, hanem örömteli volt. Persze amikor az ember hatvanadszor filézi ki ugyanazt a méretű pisztrángot, az monotonná tud válni, de ez kell ahhoz, hogy versenyhelyzetben se hibázzak” – nyilatkozta Koppány Levente az indexnek.

Levente a S.Pellegrino Young Chef Awards kelet-európai legjobbjaként jövő májusban Milánóban fog újra versenybe szállni a fődíjért.

Ezeket olvastad már az Ízhuszáron?

1 igazán meglepő ok, ami miatt sok cég titkolja, hogy környezettudatos

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...