A kínaiak feltaláltak valamit, amire lehet, hogy nem volt szükségünk

A sajttea egy olyan kulináris innováció, amire voltaképpen senkinek nem volt szüksége, de a kínaiak feltalálták nekünk.

A neve az, ami: tea, amiben sajt van.

Furcsa módon elég nagy sikernek örvend ez a sajtos ízesítésű tea, ami Ázsiából indult hódító hadjáratra, és már Angliában és az Egyesült Államokban is felütötte a fejét. A magyarországi népszerűsítésről egyelőre nincsenek információink, de igazán testre szabott lenne itthon a mackósajtos menzás tea - de tényleg nem akarunk tippeket adni a készítőknek.
Az Facebookra posztolt fotók alapján ez a szentségtelen sajt- és tea szövetség úgy néz ki, mintha vastag krémsajt réteget nyomtak volna a forró ital tetejére.

Ha van a kajapornónak szöges ellentéte, na ez az

A sajttea lehet matcha, jázmin, vagy fekete tea alapú, a különlegessége csupán az, hogy sajthab van a tetején. Ezt úgy kell elképzelni, mintha tejszínhab lenne, ugyanis az íze egyáltalán sós, inkább édeskés. Az ötlet lényege az lenne, hogy a sajtos hab ellensúlyozza a tea önmagában kesernyés ízét. Plusz, a puha sajthabtól az egész ital egyfajta tejes shake lesz.

Kína megint kitalált valamit, amire a világ nem volt felkészülve

Jin Qian a Heytea gyártójának egyik képviselője úgy nyilatkozott a SmartShanghai.com-nak a teáról, hogy ,,utánozhatatlan az íze, bár az az első pár korty nagyon töményen hathat", mégis nem ritka a Heyteaben, hogy hét órát is sorba kell állni sajthabos teáért.

(via: CNTRAVELER)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...