Így készítsd el Meghan Markle zöld chilis, avokádós mártogatósát!

Harry herceg és Meghan hercegné egyik kedvenc mártogatósa egy zöld chilis, avokádós krém, amit te is könnyen elkészíthetsz.      

A hercegné szakácskönyve jótékonysági kezdeményezésként született, így aki megvásárolja a könyvet, nemcsak a Meghan által is kipróbált recepteket készítheti el saját konyhájában, hanem a rászorulókon is segíthet. A hercegné egyik kedvencét most te is megismerheted.

Meghan és a Hubb egyik tagja

Az étel összetartó ereje

A hercegné szakácskönyve, a Together: Our Community Cookbook bevétele a 2017-es Greenfell Towerben történt tűzeset áldozatait segíti. A könyvet a Hubb Közösségi Konyhán dolgozókkal együtt készítette, ami heti kétszer biztosít meleg ételt a rászorulóknak, azonban Meghan célja az, hogy a hét minden napján a konyhán étkezhessenek a szerencsétlenség túlélői.

Bal oldalon a csupazöld avokádókrém látható

A tűzeset után Meghan többször is ellátogatott a közösségi konyhára, és látta, mennyire fontos szerepe van az ételkészítésnek és az ételosztásnak egy közösség összetartásában. A hercegné elkötelezte magát a Hubb Közösségi Konyha mellett, miközben finom ételeket is főzött, és az egyik kedvence a zöld chilis avokádós krém lett.

Avokádós tojássaláta

Végtelenül egyszerű recept, mégis kicsit más. Alapvetően nem vagyok nagy avokádó fan, de jelen esetben szuperül ki lehet vele váltani a majonéz nagy részét, mert igazán krémes lesz ...

A krém receptjét Munira Mahmud, a konyha egyik dolgozójának köszönhetjük. Meghan is annyira megszerette, hogy szívesen készíti el otthon Harrynek, aki szintén odáig van érte.

A krém pofonegyszerű. Az alapját villával összetört avokádó, egy kevés joghurt és majonéz adja. Ezen kívül csak apróra vágott zöld chili, koriander, só bors és citrom kell még bele. Ha mindent jól összekutyultunk, már tálalhatjuk is!

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem hiszed el, milyen helyszínen nyitottak éttermet Tokióban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...