Hogy került ponty a töltött káposztába? - A megújult Innióban jártunk

Az innio szlogenje: innio. ennio. elnio. Ezt az életfelfogást követve az innio most csatlakozott a lazább hangulatú budapesti fine dining éttermek csapatához. 

Az Innio Restaurant & Bar - borválasztékát kiegészítve - most már természetközeli filozófiával készült ételekkel is szeretné elkápráztatni a különlegességekre éhes vendégeket.

Tóth Szilárd és Sajben Csaba séfpárosa a skandináv jellegű konyhát álmodott meg, ahol nem csak külföldi, de különleges magyar receptúrákat is újragondoltak.

Sajben Csaba és Tóth Szilárd

Elfeledett, kevéssé ismert magyar ételeket is találunk tehát az étlapon. Ilyen például a cigányka (cigánka), amely egy speciális, békéscsabai disznótoros étel. A fűszeres kolbászkára emlékeztető étel ízét remekül ellensúlyozták a friss lestyán levelek.

Cigánka, lestyán - Kolbászhúsból, májból, sertéskörömből készült kolbászka, friss lestyán, rajta citruslében marinált shalotta hagyma és pár csepp jus, azaz pecsenyelé

Az innio új étlapja a fine dining felé tendál, így az étteremben egy egyszerűnek tűnő töltött káposzta sem szokványos. Formabontó ízvilág jelenik meg egyszerű, letisztult tálalásban. Íme az Innio töltött káposztája pontytejjel:

Töltött káposzta - töltelék: pontytej, fermentált retek, ponzu (dashi alapú lé rizsecettel, juzuval, citromlé-, lime lé, narancslé, szójaszósz, mirin), sózott szardella a káposzta tetején kapor és zellermag található

A különleges menüsor végigkóstolása során a kedvenc ételünk a csicsókaleves volt tintahallal és csipkebogyóval. A séf saját kezűleg, a szemünk előtt önti a csicsókalevest a gyömbéres sópácban marinált nyers tintahalra, ami a forró levessel elkeveredve azonnal megfő.

A levesbe került még citromnádfű, chili, csipkebogyó és újhagyma is.A telt ízű lé pedig zöldségalapléből áll, amibe hagymát, újhagymát, citromfüvet tesznek, és a meghámozott, megfőtt csicsókának a leszűrt levével engedik fel. (A csicsóka egy küllemben a gyömbérre, ízre az édesburgonyára emlékeztető zöldség.) A léhez adnak még sót, szakét, szójaszószt, gyömbért és fekete kardamomot is. Fantasztikus szín és szenzációs íz!

Az innio mindig is lenyűgöző borválasztékkal bírt. 5 kontinensről közel 300 palack különleges bort tartanak, és egyedülálló módon naturális borokat is kínálnak az új menüsorhoz, amiben a desszertekre is komoly hangsúlyt fektetnek.

Vérdesszert - étcsokoládé mousse és sertésvér 50-50%-ban összekeverve és birsalmafagylalt, az egész céklaporral megszórva és pisztáciaropogóssal tálalva

Az édességek mellett porondra lép egy dán speciality kávé is a Coffee Collective jóvoltából. Hogyha egy korántsem hétköznapi ízélményre, vagy inkább fogalmazzunk úgy, íz-utazásra vágysz, akkor látogass el a megújult innióba, és kóstold végig a skandináv ihletésű menüsort, csak ajánlani tudjuk!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A sztárok is főznek, sőt, le is fotózzák, mit hoznak össze. Lesd meg 7 híresség főztjét!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...