Fiatal magyar lány indul a Starbucks barista bajnokságán

A Starbucks minden évben megrendezi a nemzetközi Barista Championship-et, ahol tehetséges kávékészítők mérik össze tudásukat. Idén egy fiatal magyar lány képvisel minket.

A július 16-i magyarországi selejtező nyertese Londonban képviselheti hazánkat a döntőben, ahol kiderül ki 2019 barista bajnoka.

Baristák és kávémesterek

Egy finom kávé egyik legfontosabb alkotóeleme az a figyelmesség, amellyel a jó barista áll a kávékészítéshez. Nem elég csak egyszerűen a receptet követni, hiszen a megfelelő pörkölés, a minőségi alkotóelemek összhangja, és az odafigyelés teszi valódi élménnyé a kávézást. A Starbucks baristái éppen ezért készülnek fel a lehető legnagyobb mértékben a világ különböző tájainak kávéspecialitásaiból, és tudják, hogyan szabják személyre a vendégek kedvenc kávéfajtáit.Azok számára, akik szeretnék tökéletesre fejleszteni kávékészítési technikájukat, a Starbucks létrehozta a kávémesteri címet, és a hozzá tartozó tanfolyamot. A több hónapos képzés elvégzését követően a mesterjelölt elismert szakértők előtt tesz vizsgát. A folyamat a kötényavató kávészemináriummal zárul, amelynek sikeres teljesítésével a barista kiérdemli a kávémesterek megkülönböztető jelét, a fekete kötényt.

Starbucks Barista Championship

A kávéházlánc a szakmaiság jegyében a kávémesteri képzés mellett minden évben lehetőséget nyújt baristáinak, hogy összemérjék tudásukat. A bajnokság elődöntőit Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban rendezik meg. A budapesti fordulóra július 16-án, a Duna Plázában került sor, ahol a baristák három körben mutatták be tudásukat. Először a tökéletes latte artot, majd a kávéfajtákról szóló szakmai tudást tesztelte a szakértőkből álló zsűri. A harmadik, szituációs feladatnál kreativitásra van szükség, itt előre megadott alapanyagokból kellett egyedi kávékülönlegességet készíteni.A négy versenyző közül szoros versenyben Pap Rebeka nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a világdöntőben. Rebeka a Westend Terrace csapatából érkezett és hat testvére mellett latte art technikájára büszke leginkább. A novemberi londoni döntőben a világszerte megrendezett selejtezők győzteseivel kell összemérnie tudását, hogy ő legyen 2019 barista bajnoka.

A verseny résztvevői saját megoldásokkal indultak a bajnokságon. A különleges és izgalmas receptek otthon is könnyedén elkészíthetők.

A „Chocolate Dream Cloud” italkülönlegesség hozzávalói 60 ml mokka, 1 adag jég, kb. 1 dl tejszín, dupla shot espresso, 150 ml 1,5%-os tejből készült hideg tejhab, csokoládészórás a tetejére. A tökéletes eredményhez elég a pohárba tenni a mokkát, ezután következik az espresso. A hozzávalók összekeverése után következik a tejszín majd egy adag jég úgy, hogy a pohár mindössze a kétharmadáig legyen tele. Zárásként a tejhab és csokiszórás kerül a koktél tetejére.

Ezt láttad?

Stranger Things tematikájú, csodás kelyheiről híres fagyizó nyílik

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...