Ha még nincs bevált sütőtökkrémleves-recepted, akkor ez könnyen azzá válhat, de siess, mert hamarosan vége a szezonnak, aztán várhatsz a következő őszig! (x)
Kulináris hagyományaink, ezzel egyidejűleg az otthoni konyhánk repertoárján szereplő ételeink sora közel sem állandó, hiszen folyamatos változásban van, és képes a megújulásra.
Ennek egyik kiváló példája lehetne a sütőtökkrémleves. Ezelőtt 10-15 évvel még gyakorlatilag alig ismerték itthon ezt a zöldséget, sokkal inkább az amerikai filmekben, Halloween kapcsán találkozhattunk vele. Mára pedig ott tartunk, hogy szinte a legtöbb háztartásba beépült, sőt mindenkinek megvan a maga bevált sütőtökleves-receptje, így nekem is.
Én azt szeretem benne, hogy villámgyorsan elkészül, hiszen a tök igen hamar megpuhul, és nagyon jól passzolnak hozzá a fűszeresebb ízek, úgy mint a chili, a gyömbér vagy az én nagy kedvencem, a fahéj. Krémesíteni lehet a klasszikus módon is, ahogy a krémleveseket szokás, azaz tejszínnel, de a kókusztej is igen jól áll neki.
A szezon viszont lassan lecseng, és mindegy, hogy ezt a levest főzzük belőle, egy jófajta rizottót, vagy éppen csak a krumplipürébe keverünk belőle egy keveset, érdemes kihasználni az utolsó alkalmat egyikét, hiszen legközelebb ősszel kóstolhatunk bele újra.
Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.
A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...
Legyen minél apróbb, minél édesebb, és legalább két tepsi készüljön belőle, mert hihetetlenül gyorsan elfogy. Ez az ismertetője egy igazán jó édes kis finomságnak az ünnepekre!
Segítünk, mit főzz ma! Lesz itt egy kicsit sem menzás sárgaborsó-főzelék, melyhez nem hús, hanem tojásfasírt jár, az édesség pedig mákkal és meggyel csábít.
Amikor melegíteni kezdjük a mézet, számos biokémiai változás történik az alapanyagban, ez tény. De ez azt is jelenti vajon, hogy a hőkezelés miatt kevésbé egészségessé vagy akár egyenesen károssá válik?
Amikor üres a gyomrunk és kínzó éhséget érzünk, könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy megesszük vagy – isszuk az első dolgot, ami a kezünk ügyébe kerül. De ez nem feltétlenül a legjobb gyakorlat.
Húsos, húsmentes, szaftos, sokzöldséges, rakott vagy tepsibe dobálós... forró egytálételek sora vár titeket a héten, és persze leves és desszert is lesz hozzájuk!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...