Nagy a család, és reggelire párosával dobálják magukba a gyerekeid és a férjed a főtt tojásokat? Sosem elég, amennyit kifőzöl?
A régi módszerrel ellentétben, ami szerint egy óriás lábasba raksz egy jó adag hideg vizet, belerakod a tojásokat, majd forrástól számítva addig főzöd, ahány perces és amennyire lágy tojásokra vágysz, a múlté! Ezt a trükköt dobd be, és sokkal egyszerűbben meglesz az a raklapnyi tojás, amire vágysz...
E szerint a tipp szerint sokkal egyszerűbben, energia- és víztakarékosabban elkészítheted a főtt tojásokat...méghozzá úgy, hogy GŐZÖLÖD őket!
Előnyei:
- nem kell annyi vizet pazarolnod - - > víztakarékosság
- nem kell annyi vizet felforralnod - - > áram- és időtakarékosság
Így csináld:
egy nagyobb edényben forralj némi vizet, csak pár decit, vedd le a tűzről, rakj az edénybe egy szűrőt, tedd bele a tojásokat, fedd le, és gőzöld őket 12 percig.
Természetesen nem csak nagy mennyiségű tojásfőzéshez ajánljuk, pár darabbal is működik - minél több a tojás, annál több vizet spórolsz gőzöléssel a főzés helyett.
Hogy megakadályozd a további tojáskeményedést, azonnal tedd őket hideg vízbe, hagyd őket ázni, majd pucold meg.
Tipp: a tojásokat előre is megfőzheted, és megpucolva, szorosan zárható edényben tárolva akár egy hétig is elállnak.