Ezzel a trükkel főzz meg egyszerre egy halom tojást - főzés nélkül

Húsvét ide vagy oda, jobb, ha tudod, hogyan érdemes megfőzni tök egyszerűen egy nagy csomó tojást. Főzés nélkül.

Nagy a család, és reggelire párosával dobálják magukba a gyerekeid és a férjed a főtt tojásokat? Sosem elég, amennyit kifőzöl?

A régi módszerrel ellentétben, ami szerint egy óriás lábasba raksz egy jó adag hideg vizet, belerakod a tojásokat, majd forrástól számítva addig főzöd, ahány perces és amennyire lágy tojásokra vágysz, a múlté! Ezt a trükköt dobd be, és sokkal egyszerűbben meglesz az a raklapnyi tojás, amire vágysz...

E szerint a tipp szerint sokkal egyszerűbben, energia- és víztakarékosabban elkészítheted a főtt tojásokat...méghozzá úgy, hogy GŐZÖLÖD őket!

Gőzöléssel is főzhetsz tojást!

Előnyei:

- nem kell annyi vizet pazarolnod - - > víztakarékosság

- nem kell annyi vizet felforralnod - - > áram- és időtakarékosság

Gőzöléssel sokkal energiabarátibb módon tehetsz szert nagy mennyiségű főtt tojásra

Így csináld:

egy nagyobb edényben forralj némi vizet, csak pár decit, vedd le a tűzről, rakj az edénybe egy szűrőt, tedd bele a tojásokat, fedd le, és gőzöld őket 12 percig.

Természetesen nem csak nagy mennyiségű tojásfőzéshez ajánljuk, pár darabbal is működik - minél több a tojás, annál több vizet spórolsz gőzöléssel a főzés helyett.

Hogy megakadályozd a további tojáskeményedést, azonnal tedd őket hideg vízbe, hagyd őket ázni, majd pucold meg.

Tipp: a tojásokat előre is megfőzheted, és megpucolva, szorosan zárható edényben tárolva akár egy hétig is elállnak.

Ezeket láttad már?

Rántotta zacskóból? Izlandon már ilyen is van!

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...