Ezzel a trükkel főzz meg egyszerre egy halom tojást - főzés nélkül

Húsvét ide vagy oda, jobb, ha tudod, hogyan érdemes megfőzni tök egyszerűen egy nagy csomó tojást. Főzés nélkül.

Nagy a család, és reggelire párosával dobálják magukba a gyerekeid és a férjed a főtt tojásokat? Sosem elég, amennyit kifőzöl?

A régi módszerrel ellentétben, ami szerint egy óriás lábasba raksz egy jó adag hideg vizet, belerakod a tojásokat, majd forrástól számítva addig főzöd, ahány perces és amennyire lágy tojásokra vágysz, a múlté! Ezt a trükköt dobd be, és sokkal egyszerűbben meglesz az a raklapnyi tojás, amire vágysz...

E szerint a tipp szerint sokkal egyszerűbben, energia- és víztakarékosabban elkészítheted a főtt tojásokat...méghozzá úgy, hogy GŐZÖLÖD őket!

Gőzöléssel is főzhetsz tojást!

Előnyei:

- nem kell annyi vizet pazarolnod - - > víztakarékosság

- nem kell annyi vizet felforralnod - - > áram- és időtakarékosság

Gőzöléssel sokkal energiabarátibb módon tehetsz szert nagy mennyiségű főtt tojásra

Így csináld:

egy nagyobb edényben forralj némi vizet, csak pár decit, vedd le a tűzről, rakj az edénybe egy szűrőt, tedd bele a tojásokat, fedd le, és gőzöld őket 12 percig.

Természetesen nem csak nagy mennyiségű tojásfőzéshez ajánljuk, pár darabbal is működik - minél több a tojás, annál több vizet spórolsz gőzöléssel a főzés helyett.

Hogy megakadályozd a további tojáskeményedést, azonnal tedd őket hideg vízbe, hagyd őket ázni, majd pucold meg.

Tipp: a tojásokat előre is megfőzheted, és megpucolva, szorosan zárható edényben tárolva akár egy hétig is elállnak.

Ezeket láttad már?

Rántotta zacskóból? Izlandon már ilyen is van!

via

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!