Ezért lesz június 25-én az Anthony Bourdain emléknap, és így lehetsz részese Te is

Kedves apropóból döntöttek úgy, hogy az Anthony Bourdain emléknap június 25-én lesz, és nem június 8-án.

Lassan egy éve, 2018. június 8-án elvesztette a világ Anthony Bourdaint, az egyik leghíresebb és karizmatikusabb sztárséfet, sokunk azóta sem tért magához - a hírt mi is közöltük.

A szomorú évforduló apropójából két jó barátja és kollégája, Eric Ripert és José Andrés kitalálta, hogy minden évben nemzetközi emléknapot tartanak a séf tiszteletére, de nem halálának napján, hanem inkább június 25-én, Bourdain születésnapján!

via GIPHY

A gyakorlatban ezt úgy képzelik el, hogy mindenki, aki szívesen megemlékezne aznap, azaz június 25-én Tonyról, cyber-koccinthat rá, ha posztol egy képet/videót a témában -#BourdainDay hasthaggel megjelölve.

Az első videót ők maguk töltötték fel, itt megnézhetitek:

A gesztus mögött amúgy Bourdain azon roppant szerethető vonása áll, hogy egész életében kifejezetten nyílt, közvetlen és kedves volt rajongóival, akárhol is találták meg egy selfie vagy autogramm kedvéért - ezzel a posztumusz köszöntéssel erre a személyiségjegyére is emlékeznek.

Ráadásként egy külön ösztöndíjprogramot is indítanak a gasztro iránt érdeklődő külföldi diákok számára Bourdain ex-iskolájában, a Culinary Institute of America-ban.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Ezek voltak Anthony Bourdain kedvenc trash kajái

via; címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...