Ezért lesz június 25-én az Anthony Bourdain emléknap, és így lehetsz részese Te is

Kedves apropóból döntöttek úgy, hogy az Anthony Bourdain emléknap június 25-én lesz, és nem június 8-án.

Lassan egy éve, 2018. június 8-án elvesztette a világ Anthony Bourdaint, az egyik leghíresebb és karizmatikusabb sztárséfet, sokunk azóta sem tért magához - a hírt mi is közöltük.

A szomorú évforduló apropójából két jó barátja és kollégája, Eric Ripert és José Andrés kitalálta, hogy minden évben nemzetközi emléknapot tartanak a séf tiszteletére, de nem halálának napján, hanem inkább június 25-én, Bourdain születésnapján!

via GIPHY

A gyakorlatban ezt úgy képzelik el, hogy mindenki, aki szívesen megemlékezne aznap, azaz június 25-én Tonyról, cyber-koccinthat rá, ha posztol egy képet/videót a témában -#BourdainDay hasthaggel megjelölve.

Az első videót ők maguk töltötték fel, itt megnézhetitek:

A gesztus mögött amúgy Bourdain azon roppant szerethető vonása áll, hogy egész életében kifejezetten nyílt, közvetlen és kedves volt rajongóival, akárhol is találták meg egy selfie vagy autogramm kedvéért - ezzel a posztumusz köszöntéssel erre a személyiségjegyére is emlékeznek.

Ráadásként egy külön ösztöndíjprogramot is indítanak a gasztro iránt érdeklődő külföldi diákok számára Bourdain ex-iskolájában, a Culinary Institute of America-ban.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Ezek voltak Anthony Bourdain kedvenc trash kajái

via; címlapfotó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...