A McCartney családban régi hagyománya van a vegetáriánus étkezésnek. A népszerű divattervező, Stella McCartney édesapja nem kevésbé jelentős személyiség, mint az egykori tinikedvenc zenekar, a Beatles egyik tagja, Paul McCartney. Ő az együttes felbomlását követően feleségével, Lindával együtt folytatta zenei pályafutását a Wings névre hallgató formációban.
Linda azon kevés híresség között volt, akik már a kilencvenes években szakácskönyvet jelentettek meg. Ő azonban ezen is csavart egyet, mert vegetáriánus ételeket tett közzé.
Linda, az elszánt állatjogi-aktivista férjével együtt megalapította a Linda McCartney Foods nevű céget, ami nem csupán vegetáriánus, hanem vegán, azaz állati eredetű összetevőt egyáltalán nem tartalmazó készételeket gyárt. Miután Linda 1998-ban, mellrákban elhunyt, gyermekei és férje életben tartották a róla elnevezett márkát, ami a mai napig sikeres vállalkozás.
Lessünk meg néhány vegán készételt, amit McCartney-ék gyártanak!
Vegetáriánus, szójaalapú marhasült karamellizált salottahagymával és vöröshagymás mázzal (fagyasztott)
Mély ízű gomba, friss spenót, összekeverve egy szójás alapú krémmel, levelestésztába töltve (fagyasztott)
Vegetáriánus koktélchorizo (fagyasztott)
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
A jó magyar boroknak jár a szép címke - Szubjektív válogatásunk következik