Ennéd McCartneyék főztjét? Akkor itt az ideje, hogy beruházz a mélyfagyasztott vegetáriánus kajáikba

A Paul McCartney és egykori felesége, Linda vegetáriánus készételek gyártásába fogtak. A vállalkozás manapság is sikeres. 

A McCartney családban régi hagyománya van a vegetáriánus étkezésnek. A népszerű divattervező, Stella McCartney édesapja nem kevésbé jelentős személyiség, mint az egykori tinikedvenc zenekar, a Beatles egyik tagja, Paul McCartney. Ő az együttes felbomlását követően feleségével, Lindával együtt folytatta zenei pályafutását a Wings névre hallgató formációban.

Linda azon kevés híresség között volt, akik már a kilencvenes években szakácskönyvet jelentettek meg. Ő azonban ezen is csavart egyet, mert vegetáriánus ételeket tett közzé.

Linda, az elszánt állatjogi-aktivista férjével együtt megalapította a Linda McCartney Foods nevű céget, ami nem csupán vegetáriánus, hanem vegán, azaz állati eredetű összetevőt egyáltalán nem tartalmazó készételeket gyárt. Miután Linda 1998-ban, mellrákban elhunyt, gyermekei és férje életben tartották a róla elnevezett márkát, ami a mai napig sikeres vállalkozás.

Lessünk meg néhány vegán készételt, amit McCartney-ék gyártanak!

Vegetáriánus, szójaalapú marhasült karamellizált salottahagymával és vöröshagymás mázzal (fagyasztott)

Mély ízű gomba, friss spenót, összekeverve egy szójás alapú krémmel, levelestésztába töltve (fagyasztott)

Vegetáriánus koktélchorizo (fagyasztott)

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A jó magyar boroknak jár a szép címke - Szubjektív válogatásunk következik

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...