A magyar csapat magabiztosan dolgozik a Bocuse d’Or lyoni döntőjében, ebben nincs változás, a zsűrizésben viszont történt egy váratlan fordulat. Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedése nem teszi lehetővé, hogy részt vegyen a mai kóstolózsűrizésben, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás veszi át.
Így aztán két év után az egykori magyar versenyző ismét a boxok közelébe kerül, igaz, ezúttal az asztal túlvégén végzi a munkát. "Beugró" kóstolót valószínűleg keresve sem találhattak volna jobbat Hamvas Zoltán helyett, hiszen Széll Tamás nemcsak versenyzőként rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt.
A változás semmilyen módon nem befolyásolja a magyar csapat szereplését.
A Bocuse d'Or világdöntője kedden és szerdán zajlik, összesen 24 ország részvételével. Kedden 10 ország versenyzik, a magyarok kezdtek másodikként. Rendkívül erős a mezőny, mivelma főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is.
A csapatoknak két étellel kell előállniuk: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.
A verseny történéseit a Bocuse d'Or Facebook-oldalán is követhetitek:
Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:
Enzsöl Balázs édességei mellett nem lehet szó nélkül elmenni