6 lépés, és neked is igazi toszkán hangulatú konyhád lesz

Ha odavagy Olaszországért, és azon belül is Toscanaért veszel meg leginkább, vidd be a konyhádba! Kövesd ezt a 7 lépést, (vagy legalább párat fogadj meg), és máris nyertél.

A konyha tényleg az otthonunk központja - ezzel lehet vitatkozni, hogy "nem is, mert a nappali", de nem nagyon érdemes, mert nem igaz. Itt van a család lelke, a tűzhely, itt főzött nagymama, itt főz anya vagy apa, innen kerülnek ki az ételek, itt az étkezőasztal, ha pedig házibuli van, akkor is a konyhában tömörül minden jófej - véletlen lenne? Aligha.

Az olaszokra pedig ez hatványozottan igaz - harsány, életigenlő, mindent átkiabáló és ételorientált lelkületük origója a konyha és a főzés. Szóval ha szereted az olaszos, mit-ad-isten a toszkán filmeket, hangulatot, és bevinnéd a konyhádba, most figyelj, hoztunk 6 tippet:

1.) F Ö L D S Z Í N E K

Ha a konyhád falát földszínűre fested vagy csempézed (ez lehet terracotta, sárga, okker, barna), máris közelebb vagy az olasz életérzéshez. Mintha folyton sütne a Nap. Természetesen csak ízléssel.

Na ez aztán az olasz konyha

2.) J Á R Ó L A P / H A J Ó P A D L Ó

Ami a padlót illeti, válassz hajópadlót melegbarna színekben, a legtipikusabb toszkán hangulatot viszont a (terrakotta) járólap adja majd.

3.) R U S Z T I K U S K O N Y H A P U L T

A konyhapultod, azaz a helyiség legfontosabb munkafelülete legyen természetes és rusztikus, készüljön kőből vagy masszív fából. Ne feledd, a toszkán konyhák elsősorban praktikusak és otthonosak, nem a design-on és a letisztultságon van a hangsúly.

4.) S E R P E N Y Ő K A P L A F O N O N

A vasserpenyők, fazekak, a rusztikus, sok éves és sokat látott edények kerüljenek az asztal fölé fellógatva, vagy a falra. A konyha főzésre van, nem szégyen az, mutasd meg!

5.) F A A S Z T A L

Az étkezőasztalod legyen masszív, robusztus, strapabíró fa, az a legszebb, bárki bármit mond. Természetesen ez is inkább meleg, napfényes színű, középbarna legyen.

6.) K I E G É S Z Í T Ő K

Tradicionális mintázatú edények, vázák, kerámiák, kosarak, vas edények, szalmakalap, napraforgó, bögrék. Autentikus kiegészítőkkel még toszkánosabbá teheted a hangulatot.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Suzanne Saroff vizespoharak mögül fotózza az eltorzult ételeket - és mi odáig vagyunk

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...