New Yorkban, közel a világ egyik üzleti központjához, a Wall Streethez található aDon Wagyu nevű étterem, ahol kizárólag a hihetetlenül gondosan nevelt - ráadásul sörrel itatott és szakéval permetezett - , márványos húsú wagyu-marhából készült fogásokat árulnak. A flancos étteremben kapható egy különleges, pankómorzsában kisütött, alig 150 grammnyi marhahússal feldobott szendvics is, amelynek az ára még ezen a felkapott környéken sem számít mindennapinak.
A A5 Ozaki névre hallgató szendvics ára meglehetősen borsos: körülbelül 50 ezer forintnak megfelelő, vagyis 185 dollárba kerül.
Miért kerülhet ennyibe egy ilyen aprócska szendvics? Azok a marhák, amelyekből a szendvics készül, Japánból érkeznek. Havonta mindössze öt állat szeli át az óceánt, hogy a New York-i üzletemberek gyomrában végezze. Ezt a különleges húst a Don Wagyu vendégein kívül csak Dubajban lehet megkóstolni.
A csodaszép szendvics egy szintén guszta fadobozban érkezik, amelybe bele van gravírozva a cég logója.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Meghan Markle szeret főzni! Lesd meg, mit készít egy igazi hercegné!