5 magyaros étterem, ahol tényleg finom a gulyásleves

Most pedig megmutatjuk nektek, hogy igenis vannak jó magyaros éttermeink Budapesten, nem is akármilyenek - ezeket nyugodtan kipróbálhatjátok!

Ha azt mondom, hogy magyaros kaját ennék, a legtöbben elcsodálkoznak, hogy azt ugyan mégis hol, mert legfeljebb a saját konyhámban fogok valamire való nokedlit enni pörkölttel. Ez ma már persze nem igaz, mert Budapest tele van isteni magyaros éttermekkel, mutatok is nektek néhányat, ahol nincsen csomós tökfőzelék vagy ujjnyi zsírban úszó pörkölt, vannak viszont isteni, szaftos fogások, újszerű elgondolások!

Fasírtos szendó

Ha unod a strandos kajákat, vagy csak spórolnál kicsit, akkor itt a tökéletes fasírtos szendvics, amit csomagolhatsz is a táskádba!

Paprika Vendéglő

1071 Budapest, Dózsa György út 72.

A belvárostól kijjebb, közvetlenül a Városliget mellett aratja le a babérokat ez a magyaros étterem, ahol rengetegen fordulnak meg nap mint nap. Nem csoda, a hagyományos magyar fogásokat egy kis csavarral, igényesen készítik, van itt vasalt csirkemell, libacomb, libamáj és hagyományos halászlé, szűzérme, cigánypecsenye is. Az előételek kifejezetten fantáziadúsak (hideg kacsamell málnás dresszinggel!), és jó somlóit illetve túrógombócot is kaphatunk itt. A vendégek az ár-érték arányokat és a nagy adagokat dicsérik, asztalt foglalni érdemes, főételt pedig körülbelül 2600 forinttól rendelhetünk. Külföldiek nagy kedvence.

Központi Vásárcsarnok

1093 Budapest, Vámház körút 3.

Bár sokak szerint romlott a színvonal az elmúlt években, ha magyaros ételekről van szó, és nincs kedvetek étteremben ülni, akkor a Vámház körúti csarnok kihagyhatatlan. Nemcsak a hétvégi húst (érdemes beugrani a lenti halashoz!) jó itt beszerezni, de rétest, lángost vagy éppen egy kiadós gulyást enni is. Külföldi barátoknak megmutatni kötelező, itt ráadásul fűszerpaprikában sincs hiány, így a szuvenírvásárlás is (részben) letudható.

Náncsi Néni Vendéglője

1029 Budapest, Ördögárok út 80.

Itt aztán komolyan gondolják a békebeli hangulatot és ízeket! A magyaros konyha fogásai szerepelnek az étlapon, de a megszokottnál szofisztikáltabban, magas minőségű alapanyagokból. A sok-sok libás előételből válassz egyet, mi tyúkhúsleves és túrógombóc nélkül nem távoznánk, illetve az ősz elmaradhatatlan finomsága, a sült kacsacomb saját májával is az asztalunkra kerülne. A polcon házi savanyúságok sorakoznak (vagy ahogy a házigazdák hívják: savanyák), szóval alkalmanként mindenképp megér egy második kerületi kiutazást, mert a kockás abroszos Náncsi Néni különleges, múlt századi élmény!

Gettó Gulyás

1077 Budapest, Wesselényi utca 18.

Az egyértelmű, hogy a legmenőbbnek a Gettó Gulyás számít a listánkban, különösen, hogy ide az is szívesen jön, aki amúgy nem éppen a magyar konyha rajongója. Na, itt sem ízetlen salátákat fogsz találni, annál inkább szaftos csülköt, vadpörköltet, és a többek által a város legjobbjaként megnevezett túrógombócot. A Wesselényi utcában található pörköltöző (ahogy magukat hívják) nyilvánvalóan turistamágnes, ami mindig tele van, nem véletlenül, és mint tudjuk, ennél nincs jobb előjel egy étteremnél.

Pozsonyi Kisvendéglő

1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 38.

Sokat tanakodtam, hogy megfizethető árú éttermek közül melyik kerüljön be, aztán rájöttem, hogy nem lehet más, mint a Pozsonyi. A XIII. kerületi, családias hangulatú vendéglő hosszú évek óta hozza a megszokott színvonalat. Klasszik rántott cuccok, erőleves, tartalmas levesek, gulyások, és ne feledkezzünk meg a pacalról sem, aminek otthon nagyon ritkán állunk neki. Sertés- és szárnyas ételek már 1600 forint körül rendelhetőek, és ne felejts egy jó pálinkát se legurítani a vacsora előtt!

Ezt olvastad már az ízHuszáron?

Pár tipp, hogy könnyebben le tudj mondani a PET-palackokról

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...