3 pofonegyszerű házi rágcsálnivaló

Az esti tévézéshez nassolnál valamit, vagy bulira készítenél harapnivalót? Itt van három variáció, amit szerintem imádni fogsz!

A mozizás élményéhez nekem hozzátartozik a film közbeni nassolás is. Mindegy, hogy az popcorn, nachos vagy mogyoró, de valamit muszáj közben enni, mert így teljes a dolog. Míg régebben a kukoricám felét már az előzetesek és reklámok alatt betoltam, az utóbbi időben épphogy csipegettem, és a végén kidobtam a nagy részét. Elképzelhető, hogy nem is kívánom már a popcornt, hanem csak a puszta védekező mechanizmus lép működésbe - mert annál idegesítőbb nincs, mint amikor a mozifilm alatt a melletted ülő egyesével rágja meg a szemeket, és másfél órán keresztül kell hallgatnod a csámcsogást. Ilyenkor csak egy dolgot tehetsz: inkább te is eszel, és így próbálod elterelni a figyelmed.

Nagy eséllyel az idei legnagyobb mozis durranás a Star Wars új része lesz. Hónapok óta építik a decemberi megjelenést, és ügyesen hergelik közben a népet, hogy alig bírjuk ki Karácsonyig. Amikor a Baljós árnyakat bemutatták 99'-ben, én arra kattantam rá elsőként. A rajongásom aztán alábbhagyott, ahogy jöttek ki az új filmek, és igazi rajongónak sosem vallottam magam, sőt. Nem is láttam az összes részt, és amit láttam, abból sem sokra emlékeztem, úgyhogy ideje volt ezt a filmtörténeti hiányosságot pótolni. Néhány nap alatt végigdaráltuk az összes epizódot, méghozzá a megjelenések sorrendjében, és most már értem, mi ez a nagy hisztéria.

Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogykészítettemaz otthoni mozizáshoz különböző majszolnivalókat, és választ kaptam a fent említett kérdésre: valóban a popcornt unom, mert igenis jól esik a sötétben a tálban való turkálás, vagy amikor az izgalmasabb részeknél a szájhoz félúton elakad az ember keze, és még az is, hogy még napokkal később is találni egy-egy elgurult mogyorószemet a padlón.

Pirított csicseriborsó

Pirított, ropogós csicseriborsó recept - Kattints!

Nem, nem csak humuszba jó a csicseriborsó, hanem chipsnek is! Az a lényeg, hogy jó alaposan lecsöpögtessük a szemeket, és a fűszerezés után elég ideig süssük, hogy jó roppanósak legyenek. Ízesíthetjük bármilyen keverékkel, én most nem vittem túlzásba: pirospaprika, szójaszósz, bors, ja, és chili! Nem is akármilyen chili, hanem maga a Tüzes Mámor, amit ajándékba kaptam. Nos, eszetek ágába ne jusson belenyalni, önmagában iszonyatosan csíp, viszont ételekhez adva már előjönnek a paprika finom aromái is a csípősség mellett. Ez a csicseris snack sajnos csak frissen jó, másnapra már nem az igazi.

Banáncsipsz

Banáncsipsz recept - Kattints!

Leállok ezzel a főzőbanánüggyel, tényleg. A múltkori bejegyzésben ugye a sütőtökkrémleves tetejére ment (és ott le is írtam, hogy mi is ez a főzőbanán), de önmagában is elég jó! Ehhez bő zsiradékban, jelen esetben vajban kell kisütni, utána finoman sózni, és olyan lesz, mint a legjobb burgonyacsipsz, amit valaha ettél, komolyan.

Indiai mogyoró

Indiai mogyoró recept - Kattints!

Ezt aztán tényleg az őszi filmezős estékre találták ki! Egyszerre édes és sós, mellette pedig kellemesen fűszeres. Itt sem kell ragaszkodni a garam masalahoz, de ezzel szerintem szuper. A keverékben lévő koriander, fahéj, gyömbér, római kömény és kardamom a mézzel és némi savanykás limelével együtt mennyi köntöst von a mogyorószemek közé. A sütés alatt figyelni kell rá, könnyen megéghet a méz cukortartalma miatt, úgyhogy ne nagyon hagyjuk magára, és ha azt látjuk, nagyon pirul, akkor vegyük ki. Ha kész, várjuk meg, amíg teljesen kihűl, ezalatt megszárad rajta a bevonat, utána kézzel válasszuk szét a szemeket, és mehet is ropogtatás!

Zene rágcsáláshoz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...