3 medvehagymás recept - így még tuti nem próbáltad a tavasz első kedvencét!

A tavasz első sláger alapanyaga a medvehagyma, amihez idén is friss recepteket hoztunk nektek! Legyetek résen, és addig főzzetek vele, amíg tart a szezon!

Sokszor kifejtettem már az álláspontomat a medvehagymáról. Többek között azt, hogy számomra érthetetlen, amikor beteszik a fólia alá ezt a vadon termő növényt csak azért, hogy minél előbb és minél drágábban ki lehessen vinni a piacra. Idén odáig fajult a helyzet, hogy leszedték a még szinte bébi medvehagyma-csökevényeket, és bár azt gondolhatta volna az ember, hogy koncentrálódott bennük az íz, de nekem az volt a tapasztalatom, hogy totális jellegtelen, karaktervesztett volt mindegyik fiatal hajtás.

Így az én tanácsom, hogy legyünk türelemmel, és lehet, hogy két héttel később tudjuk megcsinálni a hőn áhított medvehagymás pogácsánkat, de annak legalább lesz íze, és nem irreális áron daraboljuk bele a fűszert. De persze értem én, miért olyan nehéz kivárni az időt, hiszen ez az első tavaszi zöld, az egyik első friss, idei alapanyag, ami azt hirdeti, hogy vége a fázós napoknak, és hamarosan beköszönt a jóidő. Emellett szuperül belepakolható nagyon sok ételbe, fokhagymapótléknak is.

  1. 1.

    Spenótcurry csirkével

  2. 2.

    Gyömbéres-újhagymás ételízesítő

  3. 3.

    Tavaszi krumplisaláta

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...