Ezzel a zöldséggel válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől

A tojássárgáját és a fehérjét különválasztani olykor igencsak macerás, és mindened ragadhat tőle. Mit tegyél, ha szét kell választanod őket, de nem akarsz rendetlenséget? Hívd segítségül a fokhagymát!

Az emberek két táborra oszlanak, ha a tojás szétválasztásáról van szó: vannak, akik nem félnek kicsit ragacsosak lenni, és a kezükkel választják le a tojássárgáját a fehérjéről, míg mások a jó öreg tojáshéjban ide-oda pakolgatós módszerre esküsznek. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van ennél egy sokkal egyszerűbb, és nem utolsó sorban tisztább módja is ennek a mindennapi konyhai műveletnek, amivel többé az sem okoz problémát, ha véletlenül belepottyan a tojássárgája egy nagy adag fehérjébe - és nem kell hozzá más, mint fokhagyma?

Ezzel a gyógynövénnyel válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől

Instagram-oldalán Bayashi mutatta meg a meglepő módszert, amire sosem gondoltunk volna. A videóban a tartalomgyártó foodie először azt mutatja meg, hogy milyen kellemetlen a csupasz kezünkkel felverni és szétválasztani a tojást. Na de ezután jön az ő módszere, ami látványosan kevésbé piszkolja össze a kezét.

Először a tojást fel kell törni egy tányérra, majd az ujjaidat jól bedörzsölni fokhagymával. Ezután egyszerűen meg tudod fogni a tojássárgáját az ujjaiddal, és ki tudod emelni a fehérjéből. Tessék, tanultál ma egy bűvésztrükköt, a gyerekek biztosan odalesznek érte!

Persze nem varázslatról van szó, egyszerűen kémiáról: ugyanazok a hibrid kén-, hidrogén- és szénmolekulák teszik ezt lehetővé, mint amelyek a fokhagyma erős illatát adják.

A fokhagyma merkaptánokat szabadít fel, amitől az ujjad ragacsossá válik, és kötést képez a tojássárgájával.

Magyarázza a TikToker Noah Young egy hasonló témájú videóban. Ki lehetett vajon az első ember, aki felfedezte ezt?!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...