zöldséges pite

A fordított pite nem csak az almáé – Így süsd...

Omlós, aranybarnára sült tésztaréteg, rajta karamellizálódott, ragacsos gyümölcsdarabok: a fordított piték nem csoda, ha ellopják a süteményrajongók szívét, hiszen oly’ különlegesek, mégis pofonegyszerű őket elkészíteni. Nem mindennapi mivoltuk pedig abban is megnyilvánul, hogy a gyümölcsökön kívül zöldségekkel is ugyanolyan finomra sülhetnek.

Lakos Benedek

Így bugyoláld a maradék lecsót fűszeres tésztasapkába

A pot pie egy USA- és Kanada-szerte népszerű, jellemzően húsos piteféle, lényege, hogy a tölteléket képző ragut egyből a sütőedénybe kanalazzák, a tészta pedig a tetejére kerül. Sütés után ezen a csodás, omlós, aranybarna szénhidrátrétegen át kanalazzák a húsos-zöldséges ragut, aminek egyben köretéül is szolgál.

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...