Így készítsd el a padlizsánt, a borsót és a céklát,...
A padlizsán, a borsó és a céklá remek zöldségek, melyek rendkívül jól variálhatóak az étrendünkben. De mégis hogyan készítsd el őket, hogy a lehető legtöbb vitamin maradjon meg bennük?
NosaltyA padlizsán, a borsó és a céklá remek zöldségek, melyek rendkívül jól variálhatóak az étrendünkben. De mégis hogyan készítsd el őket, hogy a lehető legtöbb vitamin maradjon meg bennük?
NosaltyA szóban forgó zsenge zöldséget kereső vásárlókat szomorú meglepetés éri majd a boltokban és piacokon…
NosaltyA mai menü két nagyon magyaros fogást tartalmaz, melyeket egy citromos süteménnyel folytunk le.
NosaltyA borsó egyszerűen mennyei zöldség, melynek most van éppen szezonja. Készítsünk belőle ezúttal egy csodás főzeléket, melyet a kicsik és nagyok egyaránt imádnak.
NosaltyFejtsük ki a kis, zöld szemeket a hüvelyükből, és főzzünk valami igazán finom, borsós ételt, aminek a mirelit zöldséges verziók a nyomába sem érnek majd. Lehet leves, lehet főzelék, lehet bármi!
NosaltyÉrdemes a hét elején bevásárolni a legfinomabb idényzöldségekből és -gyümölcsökből, hogy aztán minden napra jusson egy-egy jó falat, amitől bizonyosan szebb lesz a hét.
NosaltyZöldülnek a rügyek a fákon és a bokrokon, zöldüljön ki hát a konyhánk is. A tavasz első hírnökeként itt van most ez a zöldborsós szendvicskrém, ami frissességet hoz a tányérra, ráadásul villámgyorsan.
Hering AndrásMindegy, hogy milyen étrendet követünk, egészen biztos, hogy ha a hüvelyeseket visszatérő szereplővé tesszük a tányérunkon, azzal csak nyerhetünk: mély ízeket, sokszínű ételeket és értékes tápanyagokat. Tovább is van, mondjam még?
Lakos BenedekA húsmentes táplálkozás egyik nagyon komoly alapköve a megfelelő fehérjebevitel, amit a növényi világban leginkább a különböző hüvelyesek képesek biztosítani. Együnk belőlük jó sokat, mert nemcsak egészségesek, de sokszínűek és finomak is!
NosaltyHa jártunk már valaha az interneten, találkozhattunk ún. „divatos ételekkel”. Egy ideig a kategória abszolút királya az avokádó volt, és azóta is újra-újra felbukkan a zöld „celeb”, mindig új formában. De mit tegyen az a halandó, aki trendeket sem követ, és neadjisten egészen kicsit odafigyel a bolygó sorsára is? A cikk (szerintem) egész jó választ ad erre.
Lakos BenedekA nyár egy olyan évszak, ami ha ugyan nem a legszínesebb (ezt a díjat mindig az ősz fogja elvinni), mégis talán a legvidámabb. A zöldellő növények, folyamatos napsütés és frissítő zivatarok legalábbis erről tanúskodnak. Ezt ünnepelhetjük a lenti zöld ételekkel, amikkel az asztal és mi magunk is boldogabbak leszünk.
NosaltyA pesto valószínűleg az egyik legkedveltebb készítmény. Szinte bármilyen ételben tudjuk használni, legyen szó salátáról, levesről vagy tésztáról. Házilag elkészíteni elég drága, azonban erre is van megoldás, ráadásul egy friss, nyári zöldség képében.
Lakos BenedekVégre itt a zöldborsószezon! Nem kérdés, hogy mindenki kedvenc főzelékét is el kell készítened ebből a szuper nyári alapanyagból!
NosaltyA zsenge zöldborsó adta lehetőségeket nem érdemes kihagyni, készítsünk belőle levest, főzeléket, tésztát vagy zöldségkrémet!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...