zöld

8 tartható utazási tipp, hogy „zöldebb" legyen a nyaralás

Ma már mindenhol és mindenben törekszünk a környezetbarát és fenntartható megoldásokra. Éppen ezért a nyaralás során sem kell lemondani a zöld szemléletről, és ezzel a tudattal még inkább élvezni fogjuk a nyári vakációt. Összegyűjtöttünk nektek 8 zöld nyaralós tippet, amelyekkel tiszta lelkiismerettel indulhatsz megpihenni.

Balogh Lilla

7+1 vidéki csomagolásmentes bolt, amit meg kell ismerned

A budapesti csomagolásmentes boltok után megmutatjuk a főváros vonzáskörzetében megbúvó és a nagyobb vidéki városokban fellelhető csomagolásmentes üzleteket is. Ha ilyen boltban szerzed be a főzés hozzávalóit, akkor már tettél azért, hogy jobb hely legyen a bolygónk.

Nosalty

Garázsból indult környezettudatos vállalkozáshoz csatlakozott Gerendai Károly

Egy garázsból indult, ma már több százmilliós forgalmat bonyolít az a minden elemében ökotudatos, Dunakeszin működő hazai cég, mely Magyarországon először és máig egyedülálló módon gyárt saját fejlesztésű bio tisztítószereinek 100% környezetbarát, bioműanyag flakonokat. BiBo Franchisehoz a napokban csatlakozott tulajdonosként a Sziget és Gourmet Fesztiválról és Michelin-csillagos éttermeiről is ismertté vált Gerendai Károly.

Nosalty

13 nagyon zöld étel, amiről biztosan a nyár jut majd...

A nyár egy olyan évszak, ami ha ugyan nem a legszínesebb (ezt a díjat mindig az ősz fogja elvinni), mégis talán a legvidámabb. A zöldellő növények, folyamatos napsütés és frissítő zivatarok legalábbis erről tanúskodnak. Ezt ünnepelhetjük a lenti zöld ételekkel, amikkel az asztal és mi magunk is boldogabbak leszünk.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...