12 életmentő reggeliötlet a rohanós adventi időszakra
Az adventi rohanásban sem maradhat ki a reggeli. Most olyan recepteket mutatunk, melyek szupergyorsan elkészülnek.
NosaltyAz adventi rohanásban sem maradhat ki a reggeli. Most olyan recepteket mutatunk, melyek szupergyorsan elkészülnek.
NosaltyA zabkása remek alapanyag, hiszen sokféleképpen elkészíthető, és nagyon olcsó. Nézzük, milyen pozitív hatásokat tapasztalhatsz, ha minden nap fogyasztasz ebből az élelmiszerből.
NosaltyHa szeretnél leadni a súlyodból, akkor érdemes ezek közül az ételpárosok közül kiválasztanod a reggelidet.
NosaltyA zabpehely sokak fejében úgy él, mint unalmasan egészséges alapanyag, amiből csak kása és keksz készülhet. Pedig ez abszolút nem így van, az apró szemek rengeteg más dologra is képesek: lássuk, mire!
Lakos BenedekMindennek, amit megeszel, komoly hatása van az agyadra – éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kezded a napot, ez ugyanis rányomhatja a bélyegét arra, hogy működik a memóriád a következő órákban.
Stuth-Nagy NikiNéhány egészséges szénhidrát segíthet abban, hogy a megfelelő tartományban maradjon a vérnyomásod – ezeket edd, ha veszélyeztetett vagy, vagy már eleve a normálisnál magasabb a vérnyomásod.
Stuth-Nagy NikiSokunk számára a mindennapok egyik alappillérje, a reggeli rutin része, sőt édességekben is gyakran használjuk – a zabpehely ugyanis az egyik legegészségesebb gabonaféleség, ami táplál, és rosttal lát el minket. Sós ételekben viszont kevésbé érvényesül, pedig ott is remek alapként használható.
Szekeres DóraA reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, így egyáltalán nem mindegy, mit eszünk. Most egy gasztroenterológus elárulta, mi a legjobb választás.
NosaltyAzok, akik nem annyira kedvelik a zabot, hajlamosak mindig egy dologra fókuszálni, ha a zabos édességekről van szó: ez pedig az egyszerű zabkeksz. Pedig ezen kívül is rengeteg mindent készíthetünk ebből az egészséges gabonából: lássuk, például mit!
NosaltyA jó minőségű, jól elkészített növényi tejhelyettesítő italok gyakorlatilag teljesen kiváltják a tejet, és változatosan, könnyen használhatók. Egyetlen hátulütőjük, hogy igen sokba kerülnek. Ám ez se baj, ha magunk készítjük el otthon – most megmutatjuk, hogyan csinálj zabtejet pár pillanat alatt.
Szekeres DóraNincs is annál jobb, mint laktató és tápláló zabkásával kezdeni a napot. Most, hogy otthon vannak a gyerekek is, érdemes változatos reggelikkel indítani otthon a hétköznapokat.
NosaltyReggelink gyakori alapja a szerény zabpehely – hagyományosan elkészítve is finom, azonban egy egyszerű lépéssel mérföldekkel jobbá tehetjük. Hogy mégis hogyan, az mindjárt kiderül.
Lakos BenedekIdén a szezonális depressziót még a koronavírus-járvány miatti korlátozások is megfejelik – nem csoda, ha rosszabbul viseli az ember. Az alábbi ételek segíthetnek egy kicsit könnyebben venni a megpróbáltatásokat.
Stuth-Nagy NikiA gabonafélék rendkívül népszerűek reggelire, de vajon melyek közülük a legegészségesebbek, ha napindításról van szó?
Jenei GrétaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...