Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint a húsa
Sokszor a szemétben végzik ennek a gyümölcsnek a magjai, pedig egészségünk szempontjából érdemesebb lenne elfogyasztanunk őket.
NosaltySokszor a szemétben végzik ennek a gyümölcsnek a magjai, pedig egészségünk szempontjából érdemesebb lenne elfogyasztanunk őket.
NosaltyHa úgy döntöttél, hogy belevágsz a Veganuárba, vagy gondolkozol azon, hogy növényi étrendre állj át, van egy vitamin, amire külön figyelmet kell szentelned.
NosaltyA diétázók között sokan elítélik a sajtokat, mert köztudottan magas a zsírtartalmuk. De ez egyben azt is jelenti hogy egészségtelen lenne mindennap fogyasztani ezt az élelmiszertípust?
NosaltyApró dolog, ami hosszú távon óriási galibát tud okozni a szervezetedben, ha nem figyelsz rá.
NosaltyRengeteg remek tulajdonsággal rendelkezik ez a gyümölcs, de vastartalma miatt speciálisan ajánlott a hölgyeknek.
NosaltyLehet, hogy sok egészségügyi előnye van a D-vitaminnak, de kiegészítő formájában a csontokra nem érdemes szedni – legalább is egy friss kutatás szerint.
Stuth-Nagy NikiA C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, melyre szüksége van a szervezetünknek, azonban egyáltalán nem mindegy, mennyit viszünk be belőle, hiszen akár túl is adagolhatjuk.
NosaltyA D-vitamin elengedhetetlen a szervezet számára, főleg télen, amikor nem ér minket elegendő napfény. De vajon tudunk túl sokat fogyasztani belőle? Sajnos igen, és ennek mellékhatásai is lehetnek.
Stuth-Nagy NikiNemcsak a C-vitamin az igazi szupersztár – az A-vitaminra is érdemes odafigyelni.
Stuth-Nagy NikiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...