Vegetáriánus saláták
Sziasztok! Salátára szavaztok? Most húsmentes változatokat gyűjtöttünk össze nektek, színesek, hüvelyesekkel telik, zöldségekben dúskálók!
NosaltySziasztok! Salátára szavaztok? Most húsmentes változatokat gyűjtöttünk össze nektek, színesek, hüvelyesekkel telik, zöldségekben dúskálók!
NosaltyHúsmentes opciókat nyújtunk a vegetáriánus levesek kánaánján keresztül: sűrű fehérbab, selymes sültgomba és fütyülő sárgarépa is a jelöltek között!
NosaltyA paprikás önmagában egy erőteljesen húsos ételként él a fejünkben, pedig nem kell ennek minden szín alatt így lennie. Annyi minden más is landolhat a fűszeres szaftban, nézzük, például mi!
NosaltyNem csak a húsról szólt az idei év: gyakran kerestetek rá vega fogásokra is, mi pedig hoztuk nektek a finomabbnál-finomabb húsmentes recepteket. Ez a 10 volt a verhetetlen kedvenc.
NosaltyA vegetáriánus steak talán nem egy szókapcsolat, amire gyakran gondolunk, annak ellenére, hogy meglepően sok olyan zöldség van, amiből vastag, szaftos szeletek süthetőek. Nézzük, melyek ezek!
Lakos BenedekA legtöbb ünnep és jeles nap tradicionális menüje általában fittyet hány a húst nem evőkre – talán mégis az egyik legszembetűnőbben állatgazdag felhozatal Márton-nap alkalmával kerül elő. Ami természetesen érthető, hiszen a libalakoma mégsem lenne ugyanaz a combok és mellyek nélkül. Mégis, jobb, ha nem ér minket felkészületlenül az idei ünnep: válogassunk bátran az alábbi menü fogásai közül, és készítsünk el párat a nagy napra. Hogy spórolásból, kalandvágyból vagy a vegetáriánus vacsoravendégek boldogítása végett, az már mindegy.
Lakos BenedekA vegetáriánusok sem maradnak ki a pörköltözésből: tunkolható, maszatolható, szaftos, fűszeres és laktató zöldborsópörkölttel kedveskedünk nekik, ami ráadásul kevesebb, mint 30 perc alatt az asztalra varázsolható.
Lakos BenedekBizony, a pörkölt nem csak húsos lehet: a vegetáriánus magyarok többsége rendszeresen készít zöldséges verziókat. De vajon miből? Akadnak alkalmas és kevésbé jól helytálló zöldségek, ha húsmentesen készítjük a magyar klasszikust? A cikkből kiderül!
Lakos BenedekA nagy nyári bográcsozások alkalmával valahogy mindig a hús kerül a középpontba – mondjuk alapvetően érthető, hisz a szabadtüzes főzés hagyományosan nem egy zöldséges műfaj. Rázzuk le a tradíció béklyóit, főzzünk vegetáriánus bográcsételeket!
Lakos BenedekÉvekig azért nem ettem rakott krumplit, mert őszintén, nem láttam értelmét. Miután kivettem belőle a kolbászt, az üres krumpli-tojás-tejföl hármas hirtelen megszűnt isteni, szaftos egytálétel lenni, és ami utána maradt a tányéron, az olyan szomorú volt, hogy inkább felhagytam a készítésével és fogyasztásával. Egészen eddig a pontig, amikor az alábbi recept segítségével újraértelmeztem a húsmentes rakott krumplit.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...