vegetáriánus recept

Vegetáriánus saláták

Sziasztok! Salátára szavaztok? Most húsmentes változatokat gyűjtöttünk össze nektek, színesek, hüvelyesekkel telik, zöldségekben dúskálók!

Nosalty

Vegetáriánus levesek

Húsmentes opciókat nyújtunk a vegetáriánus levesek kánaánján keresztül: sűrű fehérbab, selymes sültgomba és fütyülő sárgarépa is a jelöltek között!

Nosalty

A legjobb vega fogások 2023-ban

Nem csak a húsról szólt az idei év: gyakran kerestetek rá vega fogásokra is, mi pedig hoztuk nektek a finomabbnál-finomabb húsmentes recepteket. Ez a 10 volt a verhetetlen kedvenc.

Nosalty

Főzd meg vega Márton-napi menünket, ha unod a libát, vagy...

A legtöbb ünnep és jeles nap tradicionális menüje általában fittyet hány a húst nem evőkre – talán mégis az egyik legszembetűnőbben állatgazdag felhozatal Márton-nap alkalmával kerül elő. Ami természetesen érthető, hiszen a libalakoma mégsem lenne ugyanaz a combok és mellyek nélkül. Mégis, jobb, ha nem ér minket felkészületlenül az idei ünnep: válogassunk bátran az alábbi menü fogásai közül, és készítsünk el párat a nagy napra. Hogy spórolásból, kalandvágyból vagy a vegetáriánus vacsoravendégek boldogítása végett, az már mindegy.

Lakos Benedek

Így nyert értelmet számomra a vega rakott krumpli

Évekig azért nem ettem rakott krumplit, mert őszintén, nem láttam értelmét. Miután kivettem belőle a kolbászt, az üres krumpli-tojás-tejföl hármas hirtelen megszűnt isteni, szaftos egytálétel lenni, és ami utána maradt a tányéron, az olyan szomorú volt, hogy inkább felhagytam a készítésével és fogyasztásával. Egészen eddig a pontig, amikor az alábbi recept segítségével újraértelmeztem a húsmentes rakott krumplit.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...