9 ízgazdag székelykáposzta, ami hamisítatlanul elhozza az őszt
Imádjuk ősszel a székelykáposztát! Kívánatosabbnál kívánatosabb húsos és vega változatokat mutatunk.
NosaltyImádjuk ősszel a székelykáposztát! Kívánatosabbnál kívánatosabb húsos és vega változatokat mutatunk.
NosaltyHa úgy döntöttél, picit elengednéd az „én csak hússal lakok jól" üzemmódot, vagy egy ideje már húsmentesen/vegán módra élsz, és fogytán vagy a recepteknek, akkor most mutatunk egy baromi izgalmasat: székelykáposzta készült nálunk lencsével!
NosaltyA mai menü kicsit a menzás időket idézi majd, de a főfogásunk ezúttal vegán változatban kerül az asztalunkra, próbáljuk ki így is!
NosaltySzerencsére egy új étrend mellett sem kell lemondanunk a régi, jól ismert ízekről. Sok receptet könnyedén elkészíthetünk például vegán verzióban is, hogy a család vagy baráti kör minden tagja élvezhesse a főztünket. Nincs ebben semmi szentségtörés, csupán finom ételek.
NosaltyA szombati menü első fogása a nyarat idézi, de fagyasztott borsóból is tökéletes lesz, a második egy vegán székelykáposzta, amibe hús helyett gomba kerül, a desszert pedig könnyed gofri!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...