vegán étrend

6 magyar séf, aki parádés vega/vegán zöldségételeket készít

Hol van már az az időszak, amikor egy luxussteak vagy Szent Jakab-kagyló jelezte, hogy egy topséf keze van a dologban? Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb (és legkörnyezetbarátabb) gasztrotrendje, hogy a zöldségalapú ételek divatosabbak, mint valaha. 6 hazai séf következik, akinél bátran kérjünk vega vagy vegán ételeket, nem fogunk csalódni!

Nosalty

„Szándékosan nem írtuk ki óriás betűkkel, hogy vegán paradicsom” –...

2019-ben, a Király utcában nyitott meg a Szabad Bisztró, Budapest első vegán gasztrokocsmája, ahol nem csak vegánok ehetnek és ihatnak egy jót. Az elmúlt négy évben meghatározó szereplővé váltak a budapesti gasztronómiában, de a sokak számára ijesztőnek tűnő vegán ’propaganda’ és szomorú cukkinispagetti helyett ők inkább hamburgerekkel és bablevessel szólalnak fel az állatokért, és mutatják meg, hogy a növényi alapú étel is épp ugyanolyan ízletes. A népszerűséget nem is mutatja jobban más, mint hogy a három tulajdonos, Kiripolszky Csongor, Jakab Dániel és Fülöp Viktor tavaly ősszel megnyitották a Szabad kis-nagytestvérét, a Szabad Új Helyet. Veganuár apropóján Csongorral és Danival beszélgettünk.

Szász Nóri

Így kerüld el a monoton étkezést vegánként

Teljesen természetes, hogy egy bármitől mentes étrend kissé egyhangúnak kezd hatni bizonyos idő elteltével. A vegánság esetében sincs ez másként, szerencsére a dolognak nem kell örökre ugyanúgy maradnia: a monotonitásból egész egyszerűen kitörhetünk.

Lakos Benedek

„Ez a világ már nem rólunk, hanem a pénzről szól"...

2021 őszén nyílt meg a The Planteen a Graphisoft parkban. A menza napi szinten látja el tápláló, színes és izgalmas ételekkel az iskolásokat, egyetemistákat és a környéken dolgozókat, kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával. Fait Federikával, az The Planteen ügyvezetőjével és Zsolnay Gergely executive séffel beszélgettünk.

Szász Nóri

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...