Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát
Napi Tippünk segít, hogy egyszerűen, gyorsan és mindenfelé elszálló magok nélkül vágd fel a kaliforniai paprikát.
Szász NóriNapi Tippünk segít, hogy egyszerűen, gyorsan és mindenfelé elszálló magok nélkül vágd fel a kaliforniai paprikát.
Szász NóriA helyes vágási technikát elsajátítani egyáltalán nem egyszerű feladat, szerencsére mostani Otthon Tippünkben eláruljuk, hogyan fogd a kést, mikor aprítasz.
NosaltyA görögdinnye egyet jelent a nyárral, a szomjoltással és az egészséges nasizással. Az egyetlen kényes dolog, ami a dinnyeevéssel jár, az a felvágása… A mindenhol lecsurgó ragacsos lé gondolata elveheti az ember kedvét, hogy a piacról hazacipelt, amúgy sem pehelysúlyú gyümölcsöt felszeletelje. Most Napi Tippünkben fedjük fel, mi az a módszer, ami a dinnye felvágásához is meghozza a kedved!
Balogh LillaNyáron sokkal több gyümölcs elérhető, így valószínűleg, többet is fogyasztunk belőlük. De mindegyiket helyesen vágjuk fel, vagy van jobb módja is az általunk ismertnél?
Liptai LillaA csirkeszárny méltó felhasználása egészen egyszerű, ha nem trancsírozzuk szét a csirke ezen részét. Napi Tippünkben megmutatjuk, mi az a technika, amivel már tálalás előtt is gusztusosan fog kinézni ez a ropogtatnivaló.
NosaltyMiért kéne a narancsot felvágni? Számos oka lehet annak, hogy nem elég, ha meghámozod, és cikkekre szeded a narancsot. Napi Tippünkben három biztos módszert hozunk, amivel esztétikus narancsszeleteket vághatsz!
Szász NóriMiért nem mondta senki, hogy létezik egy módszer, amivel sokkal könnyebb felvágni a kemény zöldségeket?! Napi Tippünkben most neked is eláruljuk a titkot, és garantáljuk, hogy sokkal kevesebb energiát fog igényelni a zöldségek előkészítése.
Szász NóriCsak random felszeletelni a répát? Na azt már nem! Napi Tippünkben összeszedtük a 4 legalapvetőbb répaszeletelési technikát, hogy ne csak az ételeid ízével, de a megjelenésével is elkápráztass mindenkit.
Szász NóriA kerti parti és a nyár elmaradhatatlan fogása a (grillezett) kukorica. Na de hogy lehet úgy megenni, hogy közben nem lesz mindened maszatos? Ezzel a módszerrel könnyen és nagyobb rumli nélkül boldogulsz!
Szász NóriNincs jó konyha éles kés nélkül, ha ugyanis a vágóeszköz nincs megfelelően karbantartva, nemcsak használhatatlan, de még veszélyes is.
Masszi- Rigó CsillaAz egyik legalapvetőbb konyhai művelet, amihez most egy profi szakács tippjeit hoztuk el. A következő trükkökkel rengeteg időt spórolhatsz az alapanyagok felvágásakor.
Szász NóriUgyan a legtöbb esetben késsel aprítjuk a hagymát, a konyhai művelet elvégzésére más eszközöket is használhatunk, ha úgy kívánja a helyzet. De milyen helyzetek ezek? Nézzük, hogy mit mikor vethetünk be.
Lakos BenedekFiókodban ott lapulnak a legalapvetőbb kések, de nem tudod, hogyan bővíthetnéd a készletet? Ha megérett a gondolat rá, akkor ez itt a te cikked, segítünk a választásban. (x)
HirdetésIndul a paradicsom szezonja, ezzel együtt visszatér a felvágásukkal járó idegesség is. Hogy elkerüljük az összenyomott, szétesett szeleteket, fontoljuk meg a lenti tanácsokat.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...