7 menzaidéző lekváros uzsonna minden édesszájúnak
Ha valami édeset készítenénk a gyereknek (vagy magunknak) uzsira, és picit nosztalgikusra vennénk a figurát, innen válasszunk! Főszerepben a lekvár.
NosaltyHa valami édeset készítenénk a gyereknek (vagy magunknak) uzsira, és picit nosztalgikusra vennénk a figurát, innen válasszunk! Főszerepben a lekvár.
NosaltyBizony, itt a szeptember, ami egyben azt is jelenti, hogy újra kell kezdeni a gyors, finom és gyerekeknek izgalmas uzsonnák készítését. Ehhez találhatunk most pár jó ötletet az alábbi listában. De melyik kerüljön az iskolatáskába?
NosaltyTe jó ég, mindjárt kezdődik az iskola, és vele a tápláló tízóraik, uzsonnák, gyors ebédek és vacsorák elkészítésének végtelenített sora. Hogy ne csapjanak össze a fejed fölött a hullámok, pár dologgal már most előkészülhetsz, hogy könnyen induljon a tanév ezen része.
Szekeres DóraTúrós-tökös, spenótos-fetás, tonhalas-zöldséges, zöldspárgás vagy krumplis rétes, van itt minden, mi a sós verziók imádóinak szíve vágya!
NosaltyHa az ebéd és a vacsora között eltelő idő borzasztóan végeláthatatlannak tűnik, és egyenesen éhen halsz, akkor innen válassz uzsonnaötletet...a csillagok állása alapján!
NosaltyA holtidő reggeli és ebéd, majd ebéd és vacsora közt néha nagyon hosszúnak tűnik. Főleg akkor, ha hirtelen megéhezünk, és valami apró falatra van szükségünk. Ezek a kicsi, de tápláló szendvicsek kihúznak a csávából: készítsünk belőlük párat.
NosaltyNem csak kakaós csiga, zsíros kenyér vagy sonkás szendvics jöhet számításba, ha megtömnénk a gyerekek/felnőttek gyomrát két főétkezés között. Mutatunk pár extrásabb uzsonnatippet, édeset és sósat is!
NosaltyHa éhesek a gyerekek, vagy te akarsz menten megőrülni a korgó gyomrodtól, ezeket a délutáni finomságokat bevetheted!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...