Így ünnepeljük a szilvesztert környezetbarát módon
Ha azt fogadtuk meg az új évre, hogy környezettudatosabbak leszünk, miért ne kezdhetnénk már szilveszterkor?
Szabó AnnaHa azt fogadtuk meg az új évre, hogy környezettudatosabbak leszünk, miért ne kezdhetnénk már szilveszterkor?
Szabó AnnaAz újévhez kapcsolódóan többféle babona él, amiket sokan komolyan vesznek, de vannak, akik a létezésükről sem tudnak. Mi most azoknak szeretnénk kedvezni, akik nem szeretik a lencsét, de szeretnének gazdag, sikerekkel teli újévet.
Balogh LillaHa szilveszterkor nagyot mentél a pezsgővel és még nem állsz készen a lencsefőzelékes-virslis ebédre, jól jönnek majd ezek az édes reggeli ötletek az újév napjára.
NosaltySosem lehet elég korán kezdeni, ezért már érkeznek a sós reggeli ötletek az újév napjára, amelyek laktatnak és egy kicsit még a macskajajt is űzik.
NosaltyBár az újév első napján nem szabad takarítani a babona szerint, január elején érdemes megejteni egy takarítással egybekötött lomtalanítást a konyhában.
Németh OrsiKi mondta, hogy csak azt fogadhatjuk meg, hogy többet sportolunk, kevesebb kalóriát viszünk be, letesszük a cigarettát, szakítunk a zsíros-sós chipsekkel? Tegyünk egy fenntarthatóbb háztartásért, már január 1-től.
NosaltyHa szilveszteri finomságokra gondolunk, akkor biztosan beugrik a reszelt trappista sajtos szendvics, a csilingelő pezsgős pohár, és a krémes franciasaláta. Te vajon emlékszel, hogy milyenek voltak a régi korok szilveszterei?
NosaltyTudd meg, ilyen nyitvatartással üzemelnek majd szilveszterkor és az új év első napjain a legnépszerűbb áruházláncok.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Ezúttal a decemberi, ünnepi finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.
NosaltyLetudtuk az ünnepeket, megvolt az összes klasszikus és kötelező fogás: na de hogyan tovább januárban? Én személy szerint ilyenkor mindig motiválatlannak érzem magam a konyhában (és remélem, hogy ezzel más is így van, különben csak magamnak írom ezt a cikket).
Lakos BenedekJanuár első napjaiban sokunk hűtőjében áll még egy tálkányi, vagy akár fazéknyi lencsefőzelék, amit bár imádunk, egy kicsit már ununk is. Épp ezért most ahhoz adunk tippeket, milyen új ételeket lehet belőle varázsolni.
Szekeres DóraÚjévkor enni kell, ráadásul a kezdődő naptári év első napján nem mindegy, hogy mivel látjuk el a gyomrunkat az előző nap süteményei, majonézes salátái és pezsgős mámora után. De mit eszik a világ újévkor?
Pákozdi NóraSokan fogadják meg év elején, hogy csökkentik a saját vagy egész családjuk húsfogyasztását, vagy egyenesen megpróbálkoznak a vegetáriánus vagy vegán életmóddal. Most adunk pár ötletet, hogy milyen alapanyagokat érdemes beszerezni hozzá, hogy ne váljon gyorsan unalmassá a dolog.
Szekeres DóraSzeretnéd, ha idén tényleg véghez is vinnéd a céljaidat, amelyeket kitűztél? Segítünk, hogy idén ne add fel az első bukkanó után!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...