Mit főzzek ma? Karalábéleves, spenótos tészta és rengős túrós rétes...
A mai menüvel egyértelműen a tavaszra készülünk, hiszen már csak néhány nap, és itt a március.
NosaltyA mai menüvel egyértelműen a tavaszra készülünk, hiszen már csak néhány nap, és itt a március.
NosaltyA mai 3 fogásos menünkben olyan izgalmas ízeket kóstolhatsz, melyekbe egy szempillantás alatt beleszeretsz.
NosaltyNe ódzkodjunk a klasszikus receptek újragondolásától: nem megrontások és nem szentségtörések ezek, sokkal inkább kreatív kísérletek, amelyek szigorúan tiszteletben tartják az eredeti étel tulajdonságait, azokra építenek, kifinomultabbá teszik őket. A végeredmény jó esetben egy harmonikus ötvözete a réginek és az újnak – kiváló példa erre az alábbi túrós zsömle, a maga minden eleganciájával.
Lakos BenedekA következőkben a világ legegyszerűbb és leggyorsabb túrós sütemény receptjei következnek. Figyelem, ezek a finomságok garantáltan mindenkit levesznek majd a lábukról.
NosaltyA mai menüben fantasztikus fogások várnak, melyek megmelengetik a pocidat és a lelkedet is.
NosaltyElső ránézésre őrült kavalkádnak tűnhet a mai menü, pedig a három fogás igenis jó kémiával rendelkezik: selymes leves, krémes főétel és lágy desszert ölel keblére.
NosaltyA túrós sütemények világa oly széles és oly színes, hogy nehéz lenne csak egy receptet választani elkészítésre. Szerencsére nem is kell: süthetünk muffint ma, lepényt holnap és tortát azután. A lehetősgek tárháza végtelen.
NosaltyAmikor először találkoztam ezzel a süteménnyel, életem legnagyobb csalódását okozta: gyerekként egy cseppet sem értettem, hogy miért kell egy teljesen tökéletes túrós süteményt az utálatos kaporral elrontani... Persze azóta sokat nőttem, sokat okosodtam, és ma már el sem tudnám képzelni máshogy a lepényt. A receptet Benke Laci bácsi szerezte, apai nagymamám ismertette meg velem, jómagam pedig már csak egy leheletnyit alakítottam rajta. Remélem, minden elkészítőnek ízlik majd.
Lakos BenedekNyakunkon a húsvét, ezzel együtt pedig a túró és a tojás, mint nagy kedvencek, valamint a süteménykészítési kényszer. Használjuk ki ezt a nyomást, készítsünk gyorsan túrós finomságokat!
NosaltyVan olyan, aki nem szereti a krumplit, a csirkét vagy a túrós sütit? Na, ugye, hogy nincs! Akkor nézzetek meg mi a mai kínálatunk.
NosaltyAz amerikaiak megtarthatják maguknak a New York-i sajttortát, mi itt a zord Kelet-Európában inkább süssük meg a lengyelek fantasztikus süteményét, a sernik nevű túrótortát.
NosaltyHa a hét elején bevásárolunk a zöldségesnél, esetleg még hétfőn vagy kedden futunk egy kört a hipermarketek leárazott termékei között, akkor biztosan költséghatékonyan fogunk finomakat enni a következő napokban!
NosaltyKevés olyan hamisítatlan magyar élelmiszer van, amit oly sokan szeretnének, mint a túrót. És nem, nem akármilyen túróról van itt szó, hanem az uniós oltalom alatt álló, hagyományos különleges termékről, a rögös túróról. Ismerjük meg most közelebbről ezt a csodás alapanyagot, ami olyannyira magyar, hogy az idei Coop Rally egyik állomásán fókuszba is került!
HirdetésA túrós sütiknek sosem tudunk ellenállni, elnézve ezt a 13 szeletelhető édes desszertet, ez cseppet sem meglepő!
NosaltyKönnyít a MOHU a konyhai élelmiszer-hulladék leadási folyamatán.
NosaltyA mai menü izgalmas fogásokat rejt, melyek mindegyike beilleszthető akár a karácsonyi menübe is.
NosaltyNem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.
Szász NóriHa ma is velünk főztök, akkor hozzuk is a szokásos, háromfogásos menüsorunkat!
Minden évben megjelenik valamilyen új trend a karácsonyfa díszítését illetően (is). Most sincs ez másképp, és nagyon úgy néz ki, hogy a fényfüzérek kora lejárt. Na, de mi érkezik helyette?
Kíváncsi vagy, hogyan készíti egy Michelin-csillagos séf a kolbászt? Most ő maga árulja el!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...