8 habosan könnyed TÚRÓS PITE a nyuszinak
A túrós piték télen-nyáron kedvenceink, és nincs ez másképp tavasszal sem. Rakjuk őket tele töltelékkel, akkor az igazi a piteélmény!
NosaltyA túrós piték télen-nyáron kedvenceink, és nincs ez másképp tavasszal sem. Rakjuk őket tele töltelékkel, akkor az igazi a piteélmény!
NosaltyA túróval nehéz mellélőni, ha süteményekről van szó. A tésztába sütve puha végeredményt ad, a töltelékben meg krémes és isteni. Süssünk pitét!
NosaltyKevés olyan hamisítatlan magyar élelmiszer van, amit oly sokan szeretnének, mint a túrót. És nem, nem akármilyen túróról van itt szó, hanem az uniós oltalom alatt álló, hagyományos különleges termékről, a rögös túróról. Ismerjük meg most közelebbről ezt a csodás alapanyagot, ami olyannyira magyar, hogy az idei Coop Rally egyik állomásán fókuszba is került!
HirdetésAmikor a pitébe túró kerül, akkor bizony már előre lehet tudni, hogy a végeredmény isteni lesz. Mindegy, hogy mi kíséri (lekvár, gyümölcs, kapor), a kisült süteményből egy morzsa sem marad majd.
NosaltyA túró a kedvenc tejtermékünk, na jó, talán a tejföl megelőzi. Süssünk belőle sütit, és dobjuk fel akár szezonális gyümölccsel is!
NosaltyA réteslapok közé zárt túrós cérnametéltért sokan rajonganak, azonban a desszert kedvelői gyakran nem tekintenek túl rajta. Pedig rengeteg más különböző felfújt is készülhet túróból, és mindegyik légies, mindegyik könnyed.
NosaltyA túró rengeteg dologra képes a konyhában, főleg, ha desszertekről van szó. Lehet belőle pite, rétes, gombóc, krém, szóval szinte bármi. Az itt következő édességek ráadásul még nagyon gazdaságosak is!
NosaltyA túrót nehéz nem szeretni, süteményben meg egész egyszerűen páratlan. Melyik tetszik?
NosaltyEgy csomag túróból számtalan izgalmas dolgot készíthetünk a körözöttől kezdve a csuszán át egészen a finomabbnál finomabb süteményekig. Mi most utóbbi mellett döntöttünk, íme néhány recept, amit nem lehet elrontani.
NosaltyPersze egyikőnk sem tudna visszautasítani egy porhanyós almás vagy túrós, esetleg mákos pitét, de néha vannak olyan napok, amikor ezeknél egy kicsit többre vágyunk. Ilyenkor süssük meg a lenti piték egyikét: néha a jól ismert ízekkel, de mindig különleges formában.
NosaltyAlmás, karamellás, túrós, sütőtökös, fahéjas, körtés, vérnarancsos, gesztenyés? Ezek a pitetorták annyira szépek, hogy szem nem marad szárazon!
NosaltyA túró ősz és tél, tavasz és nyár örök alapanyaga, hiszen jól áll neki szinte minden szezonális gyümölcs. Ha nem magában ennéd, dobálj bele még nyarat idéző barackot vagy meggyet, de mehet bele őszies szilva, sőt, lekvár is!
NosaltyA túrós pite télen-nyáron jó választás, túró mindig van a boltok polcain, ellentétben mondjuk a meggyel. Válaszd ki a számodra legkedvesebb receptet!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...