Mit főzzek ma? Erdeigyümölcs-leves, tésztasaláta és túróhab a mai ebéd
A mai menü abszolút kánikulabiztos fogásokból áll, hogy könnyebben átvészeld ezt a tikkasztó forróságot.
NosaltyA mai menü abszolút kánikulabiztos fogásokból áll, hogy könnyebben átvészeld ezt a tikkasztó forróságot.
NosaltyA túróból készült krémek remekül működhetnek húsvétkor, teljesen mindegy, hogy körözött vagy valamilyen más sós krémet készítesz belőle.
NosaltyIgen, a rostos ivólé mellé felváltva majszoltunk zsíros deszkát hagymával, mézes-teavajas vagy túrókrémes, esetleg gyanús húskrémes/tepertőkrémes fehérkenyeret. Nosztalgiázzunk!
NosaltySósak, frissítenek, kenyérrel és zöldségekkel is isteniek, ráadásul nagyon gyorsan elkészülnek!
NosaltySósak, krémesek, lágyak, kenhetők, és villámgyorsan elkészülnek. Túróval a főszerepben jönnek a tízóraik és uzsonnák abszolút sztárjai!
NosaltyKi mondta hogy húsvéti reggelihez csak a tojás illik, és a túró nem? Utóbbi mindig friss és üde érzést kelt, főleg ha nem sütve, hanem frissen, hidegen, zöldségekkel, kenyérre kenve érkezik a tányérunkra.
NosaltyA túró rengeteg dologra képes a konyhában, főleg, ha desszertekről van szó. Lehet belőle pite, rétes, gombóc, krém, szóval szinte bármi. Az itt következő édességek ráadásul még nagyon gazdaságosak is!
NosaltyHa pohárkrém, akkor nekünk a túrós változatok a kedvenceink, ebből a csodás tejtermékből ugyanis nem igazán lehet olyan édességet készíteni, amit ne szeretne mindenki.
NosaltyA hétfői menü gyerekbarát lesz, hiszen ma a közkedvelt bolognai a főfogás, de a desszert is igen ínycsiklandó, ezt garantáljuk! A leves pedig dugig van fincsi zöldséggel.
NosaltyA szerdai menü magyaros fogásokkal hódít, a nyár szezonális zöldségeire-gyümölcseire építve. Lesz itt kapor, cukkini, uborka és meggy is!
NosaltyKészíts a családnak reggelire egy könnyed nyári kenegetőt túróból. Pikk-pakk megvan, és nagyon könnyed finomság.
NosaltyKi ne szeretné a túrót? És a juhtúrót? Utóbbi kicsit karakteresebb szereplő, de fűszerekkel, hozzáadott joghurttal/tejföllel simán lágyítható. Próbálkozz meg ezekkel a variánsokkal, kenjetek változatos túrókrémeket a reggeli szendvicsekre! Éljen a házimenza, éljenek az otthon ragadt éhes szájak!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...