Mit főzzek ma? Céklakrémleves, karalábés húsgombóc és grízes-barackos süti fogad...
Minden egy helyen, ami egy tökéletes ebédhez kell: könnyed és szépséges leves, laktató és nyárias főétel valamint kirobbanóan szezonális süti vár rátok.
NosaltyMinden egy helyen, ami egy tökéletes ebédhez kell: könnyed és szépséges leves, laktató és nyárias főétel valamint kirobbanóan szezonális süti vár rátok.
NosaltyA töltött karalábé egy igazán ínycsiklandozó, nagyon szaftos főétel, így garantáltan nem fogsz csalódni, ha ezt készíted el egyik nap ebédre. Nem csak nyáron!
NosaltyA töltött karalábé igazi házias-nosztalgikus fogás, és ha megfelelően készítjük el, akkor isteni finom is! Nem csak nyáron.
NosaltyTöltött paprikák, rakottasok, húsgolyók, töltött zöldségek, tészták, fasírtok, sorakozó!
NosaltyHasználjuk ki, hogy friss, zsenge karalábét lehet kapni a piacon és a boltokban. Készüljön ezúttal belőle egy isteni töltött karalábé, mely bebizonyítja, hogy isteni finom ez a zöldség.
NosaltyZsenge, egészen nagyra is nőhet, mégis legtöbbször a levesekbe kerül csak, pedig akár az ebéd vagy vacsora főszereplőjeként is tekinthetünk rá. A karalábé a nyár egyik legfinomabb zöldsége, érdemes használni és kihasználni, hogy ennyire friss és finom darabokat találhatunk a boltokban és piacokon.
Szekeres DóraImádjuk a karalábét, nincs mese, levesben, főételben, töltve, rakva, mindenhogy rajongunk zsenge, más alapanyagokkal is kiválóan társítható ízéért.
NosaltySpenót, cseresznye, újburgonya, sóska, rebarbara, eper, málna, zöldborsó, karalábé, meggy, paprika, paradicsom, és megannyi finomság ezekből a most szezonális alapanyagokból. Ja, és a legszebb receptek júniusra!
NosaltyNarancsszínű sárgarépa, harsogó zöldborsó, világoszöld karalábé, picike újburgonya...elő a főzelékreceptekkel a héten!
NosaltyEgyre szebben élénkül a piacok kínálata, az eper és a spárga már megérkezett az elmúlt hetekben, de végre a zsenge karalábé is megkezdte a hódítását.
Nábelek ZsófiA töltött zöldségek minden évszakban velünk vannak a konyhában: tavasztól-télig mindig akad valami, amit teletömhetünk rizzsel, hússal, még több zöldséggel, ahogy tetszik. Most az éppen szezonális kedvenceket hoztuk el, íme.
NosaltyEzekkel a fogásokkal nem lehet mellényúlni. Főzzünk lebbencslevest, töltött karalábét és diós rácsost szombaton.
NosaltyAz egyik leghétköznapibb zöldség, amelynek ilyenkor tavasszal foghatjuk ki a legzsengébb darabjait, sőt, harsogóan zöld, lágy ízű leveleiből is remek fogásokat készíthetünk, mégis sokan csak a húslevesben tudják elképzelni. Pedig a karalábé az egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldségünk, érdemes sokszor enni belőle.
Szekeres DóraMennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Macsuga ViktóriaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A gyaloglás nem csupán egészséges választás, hanem olyan tevékenység, amely, ha rendszeressé válik, hosszú távon hozzájárul a hasi zsír csökkenéséhez és általános jó közérzethez.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...