Az alapanyag, ami megmenti a túlsütött rántottát
Napi Tippünk a tojásimádóknak szól, akik elszomordnak, ha nem jön össze úgy a tojásrántotta, ahogy elképzelték: ezzel az egy alapanyaggal villámgyorsan kijavíthatják, ha túlsütötték!
Szász NóriNapi Tippünk a tojásimádóknak szól, akik elszomordnak, ha nem jön össze úgy a tojásrántotta, ahogy elképzelték: ezzel az egy alapanyaggal villámgyorsan kijavíthatják, ha túlsütötték!
Szász NóriA rántotta sok reggelünket indítja, és épp ezért nem mindegy, hogy milyen lesz: hiszen a sorsa össze van kötve a reggelünkkel. Azért, hogy minden napunk jól kezdődjön, fogadjuk meg a mai Napi Tipp tanácsait.
Lakos BenedekOktóber második péntekje a nemzetközi tojásnap. Ünnepeljük meg a világ egyik legsokoldalúbb, legtápanyagdúsabb alapanyagát az 5 legcsodásabb tojásétellel, és süssük-főzzük meg valamelyiket!
NosaltyHasznos főzési tippekkel tele van az internet, vannak közülük olyanok, amelyek tényleg hatalmas invenciót hoznak a konyhában, és valóban időt spórolhatunk velük, finomabb lesz tőlük az étel, vagy épp egyszerűbb a főzés. De legalább ennyi haszontalan, teljesen téves elképzeléssel is találkozhatunk, amelyek egyenesen megkeserítik a főzést.
Szekeres DóraA rántotta esetében sokan sokféle „titkos hozzávalóra” esküsznek, és ez rendben is van így. Ízlések és pofonok meg miegymás. Persze vannak olyan trükkök, amelyek nem működnek teljesen tökéletesen.
NosaltySzereted, ha egy kicsit „nyálkás” és lágy marad a rántottád? Akkor ezt a trükköt ki kell próbálnod!
NosaltyA tökéletes rántottát elkészíteni nem nagy ördöngösség, de mindig lehet még jobb. Most egy séf árulta el, mit kell belekeverni a tojásba, hogy biztosan hibátlan és krémes legyen a reggelid.
Liptai LillaKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...